TBMM Başkanı Şentop'dan ''kindar nesil'' reddi !

TBMM Başkanı Şentop'dan ''kindar nesil'' reddi !
Güncelleme:

TBMM Başkanı Şentop, otizmlilere zorunlu din dersi uygulaması getirilmesi ile ilgili olarak Meclis Araştırması açılmasını isteyen CHP’li Antmen’in talebini, önergede yer alan “kindar nesil” ifadesini “kaba ve yaralayıcı” bularak geri çevirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’deki eğitim sisteminin temel sorunlarının araştırılması için sunulan Meclis Araştırma Önergesi’nde yer alan ifadeleri, “kaba ve yaralayıcı” bularak işleme almadı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) yapılan müfredat değişikliğiyle otizmli çocuklara zorunlu din dersi verilmesini hatırlatarak eğitimin gerçek sorunlarının tespiti için Meclis araştırması istedi. Antmen, önergede, “Bugün dünyanın her yerinde bilimsel bir gerçeklik olarak kabul edilen ve okutulan Evrim Teorisi’nin biyoloji ders kitaplarından çıkarılması ise Saray iktidarının ‘kindar nesil’ anlayışının bir sonucudur” ifadelerine yer verdi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Antmen’in önergesi, TBMM Başkanı Şentop tarafından iade edildi. Önergede yer alan ifadeleri beğenmeyen Şentop, “Saray iktidarının kindar nesil anlayışının sonucudur’ ifadesi, İçtüzük hükümlerine uygun değildir. Bu bölümün çıkarılması ile önerge işleme alınabilecektir” dedi.

BAŞKA NASIL ANLATACAKTIK?

Uluslararası değerlendirmelere göre en mutsuz öğrencilerin Türkiye’de yaşadığını hatırlatan CHP’li Antmen, yanıtının iade edilmesi hakkında, “Meclis Başkanı, ‘Saray iktidarının kindar nesil anlayışı’ ifadesinden rahatsız olmuş. Eğitim sistemi her birkaç yılda bir değişiyor. Öğrenciler deneme tahtasına döndü. Eğitimdeki bu hazin tablonun sorumlusu ülkeyi 17 yıldır tek başına yöneten tek adam yani Saray iktidarı değilse nedir? Bu durumu başka hangi cümle ile anlatacaktık?” dedi.

ÖĞRENCİLER SIFIR ÇEKİYOR

Liselere giriş sınavlarında binlerce öğrencinin başarısız olduğuna dikkati çeken Antmen, “Yükseköğretim Kurumları Temel Yeterlilik Testi’nde 15 bin öğrenci sıfır aldı. Tarikatlar ve gericiler eğitim kurumlarında çocuklarımızın geleceğiyle oynuyor. İlerici, çağdaş ve laik bir eğitim sistemi yerine çağdığı eğitim anlayışı yüzünden Türkiye her alanda eğitimde sınıfta kalıyor. Biz de iyi bir eğitim sisteminin önündeki engellerin araştırılması için Meclis Araştırması verdik. Eğitimdeki büyük sıkıntılardan rahatsız olmayanlar, önergemizden rahatsız oldu” diye konuştu.