Tbmm Genel Kurulu Toplandı

Tbmm Genel Kurulu Toplandı

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri, Genel Kurul'da AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışmaya neden oldu

TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri TBMM Genel Kurulunda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışmaya neden oldu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "8 Nisan Dünya Romanlar Günü" dolayısıyla yaptığı gündem dışı konuşmada, milletvekillerinden kendi seçim bölgelerindeki Romanları, Roman çocuklarını ziyaret etmelerini istedi. Türkiye'de de 8 Nisan'ın kutlanması için kanun teklifi verdiğini aktaran Purçu, "Romanlar hepinize oy veriyor" ifadesini kullandı.

İktidardan Roman vatandaşların sorunlarının çözümü için harekete geçmesi gerektiğini belirten Purçu, "Bizi es geçmeyin, ötelemeyin. Futbol topu gibi, Romanların sorunları bir o tarafa bir bu tarafa. Yeter artık ötelemeyin" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı yerinden söz alarak hükümetin Romanların yaşam şartlarının iyileşmesi yönünde çalışmalar yaptığına işaret ederek, bu yöndeki çabaları sürdüreceklerini kaydetti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu'da Kayseri'ye ilişkin gündem dışı söz aldı.

Kayseri'deki Erciyes dağının kış sporları merkezi haline getirildiğini, başta turizm alanında olmak üzere tüm potansiyelinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Dedeoğlu, kentin diğer turizm değerleri hakkında da bilgi verdi.

Dedeoğlu, Kayseri'de yetişen Girabolu bitkisinin fotoğraflarını kürsüden gösterirken, bu bitkinin faydalarını da anlattı.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ise mültecilerin sorunları konusunda gündem dışı konuşma yaptı.

Bir Suriyeli çocuğun pide çaldığı gerekçesiyle dövüldüğü görüntülerin ortaya çıktığını ifade eden ve buna benzer başka olayların da yaşandığını belirten Bilgen, kampların dışında yaşayan sığınmacıların yaşadıkları zorluklara işaret etti.

Bilgen, iktidarın bu soruna ilişkin bir öngörüsünün bulunmamasının sıkıntıları büyüttüğünü savunarak, Türkiye'nin genel anlamda Suriye politikasını gözden geçirmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlıktan çıkarılma ile ilgili sözlerini değinen Bilgen, "Burada iki partinin terörle ilişkili olduğuna dair sürekli kürsüye çıkıp konuşuyorsunuz. O takdirde bu iki partiye oy veren yaklaşık yüzde 40 civarındaki seçmeni de vatandaşlıktan çıkarın bu sorunu tümden çözün. Bu sorunu esastan bitirin, ülke güllük gülistanlık olsun. dikensiz gül bahçesine dönsün. Ne mülteci sorunu kalır, ne muhalefet sorunu" diye konuştu.

-Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı

Gündem dışı konuşmaların ardından bazı milletvekilleri yerlerinden söz alarak çeşitli konularda görüş ve değerlendirmelerini aktardılar.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da yerinden söz alarak bugünün Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 96. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Ajansın başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Gündoğdu, başta Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı olmak üzere geçmişte ve bugün kuruma hizmet veren herkesi kutladı.

AK Parti Milletvekilleri yerlerinden yaptıkları kısa konuşmalarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini eleştirerek, Kılıçdaroğlu'nu kınadılar, özür dilemesini istediler.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de yerinden yaptığı konuşmada, 17-25 Aralık soruşturması kapsamında tapelerde yer alan ve bir AK Parti'li bakan tarafından kullanılan ifadenin, bugün Kılıçdaroğlu tarafından kullanılması sonrasında çarpıtıldığını savundu.

Gök, şöyle devam etti:

"O gün o bakanın o sözlerine ses çıkarmayanlar burada o bakanı oy birliği ile akladılar. Şimdi kalkmışlar burada Genel Başkanımızın o bakanın sözüne atfen söylediği bir sözü çarpıtarak, kendilerine mecra açarak tacizleri, istismarları unutturacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. O sözlere o gün niçin karşı çıkmadıklarını, o bakanı burada nasıl akladıklarını anlatsınlar. Genel Başkanımızın aklından fikrinden geçmeyen bir konuyu, hiçbir CHP'nin aklından fikrinden geçmeyen bir konu, AKP'nin aklında fikrinde."

Gök'ün sözleri sonrasında AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine Meclis Başkanvekili Hamzaçebi, birleşime ara verdi.

Etiketler tbmm genel kurulu