TEKZİPTİR

TEKZİPTİR
Güncelleme:

08.11.2019 tarihinde internet sitenizde yayımlanan “Bakan Pakdemirli de icralık oldu” başlıklı haberiniz ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin aile şirketi Türdeş Tarım’ın Torbalı’da bulunan zeytinyağı fabrikasına icra geldiğini iddia etmiş ve bu iddiasını da TBMM gündemine taşımıştı.

Bu iddiayla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den bir tekzip geldi.

08.11.2019 tarihinde internet sitenizde yayımlanan “Bakan Pakdemirli de icralık oldu” başlıklı haberiniz ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür

     Son günlerde şahsımı, ailemi hedef alan ve kamuoyu önünde yıpratma ve itibarsızlaştırma amaçlı, etik olmayan, gerçeğe aykırı haberler, bizleri derinden üzmüştür.

     Önce yerel bir gazetede iddia adı altında maksatlı bir şekilde ‘Bakan Pakdemirli İcralık Oldu” başlığıyla ardından CHP Milletvekili Sevda Erden Kılıç’ın soru önergesine atıf yapılarak üretilen haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

     Şahsımı yıpratma amacı taşıyan haberlere konu edilen, İzmir Ticaret Odası’na kayıtlı Türdeş Tarım Ürünleri Değerlendirme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin kurucusu merhum babam Ekrem Pakdemirli’dir.

     Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atanmamın ardından, söz konusu şirket ile ortaklık ve yöneticilik ilişkim kalmamıştır.

     İddia edilen icra işlemlerinin yapıldığı tarihinde de şirket ile hiçbir bağım yoktur.

     Bunun yanısıra iddia edildiği gibi şirket de ‘borç batağında’ değildir.

     Alacağın mevcudiyeti ve miktarı hali hazırda hukuken ihtilaflı olması bir yana, şirketin icra takibe konu edilen borçla ilgili olarak yargısal itiraz süreçleri devam etmektedir.

     Öyle ki, icra takibinin durdurulması için mahkemeye başvurulmuş ve bu borcun üstünde banka teminat mektubu sunulup, icra takibi durdurulmuş ve hacizli mallar geri alınmıştır. Şirketin iddia edildiği gibi kesinleşmiş bir borcu olmamakla beraber, aksine birçok alacağı olan, maddi sıkıntı yaşamayan, üretim yapıp, ürünlerini de satabilen bir şirkettir.

     Hukuki süreç devam ederken, kamuoyunu yanıltmak maksadıyla yapılan haberler, ortaya atılan iddialar, “çamur at izi kalsın” anlayışı ile üretilmiş olup dayanaktan yoksun ve tümüyle gerçeğe aykırıdır.

     Konuyla ilgili olarak avukatlarım aracılığı ile asılsız iddialara ilişkin hukuki süreç başlatılmıştır. 

 

                                                                                                                      09.11.2019                                                                                                              

Tarım ve Orman Bakanı

Dr. Bekir PAKDEMİRLİ

Seçiniz...