TRT'de skandal görüntü !

TRT'de skandal görüntü !

Devletin kanalı TRT'de yayınlanan belgesele tepki yağıyor...

Devletin resmi kanalı TRT'de canlı bomba propogandası yapıldı

TRT Belgesel, kanalında skandal görüntülere yer verdi. Karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen belgeselde, Suriye’deki iç savaştan kaçan bir kıza, “savaşmak zorunda kalsan ne yaparsın?” sorusu yöneltiliyor. Kızın da, “kontrol noktasında kendimi patlatırdım” dediği görülüyor. Twitter'da bu anlar, birçok kişi tarafından paylaşıldı ve büyük tepki çekti.

TRT’DEN YAZILI SAVUNMA

Yazılı olarak yapılan açıklamada, TRT’nin kurumun kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğu ile hareket ettiği  tüm yayınlarını geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere belgesellerde kurgu yapılmaz, gerçekler çarpıtılmaz, duygusal tepkiler yönlendirilemez. Bu nedenle belgesel fragmanında küçük bir çocuğun gösterdiği tepkiyi bir kurguymuş gibi algılayıp, algılatıp insanların aklını karıştırmak sonuçsuz bir provokasyondan öteye gitmez. TRT her zaman milli ve manevi değerlerimizi gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeyerek insanımıza ve ülkemize hizmete devam edecektir.”