Trump, Erdoğan'dan özür diledi mi ? Bir açıklama daha...

Trump, Erdoğan'dan özür diledi mi ? Bir açıklama daha...
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ABD Başkanı Trump özür diledi" açıklamasının ardından Beyaz Saray'dan "Trump özür dilemedi" açıklaması gelmişti. Bugün de Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la görüştüğünü ve görüşmede Mayıs ayında Washington'da yaşanan arbede hakkında konuştuklarını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın yaşananların ardından kendisinden özür dilediğini söylerken Beyaz Saray, bugün bu açıklamayı yalanladı.

ERDOĞAN ABD MEDYASINA SÖYLEMİŞTİ
 
BMGK için New York’ta bulunan ve ikili görüşmelere devam eden Erdoğan, yoğun görüşme trafiğinin arasında Amerikan medyasına da konuştu. PBS’ten Judy Woodruff’a konuşan Erdoğan, Mayıs ayında Washington’da Türkiye Büyükelçilik Konutu önünde bölücü terör örgütü PKK destekçileri ile korumaları arasında yaşanan arbede ve sonrasında korumalarına yönelik suçlamalardan dolayı ABD Başkanı Donald Trump'ın üzgün olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında samimi sohbetCumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında samimi sohbetten dikkat çeken kareler

BEYAZ SARAY YALANLADI

Fakat bu açıklamanın ardından kısa süre sonra Twitter’da bazı gazeteciler, Beyaz Saray yetkililerine dayandırarak Trump’ın özür dilemediğini öne sürdü. Bugün ise Beyaz Saray’dan bir resmi açıklama geldi. CNN’den Kaitlan Collins’e konuşan Beyaz Saray Basın Danışmanı Yardımcısı Lindsay Walters, Erdoğan’ın açıklamasını yalanladı. CNN’de yer alan habere göre Walters, “Bu konuyu konuştuk. Özür yok” dedi.

BEŞTEPE'DEN YENİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşananlarla ilgili, "(PBS ile mülakatında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan, (ABD Başkanı Donald) Trump'ın özür dilemediğini ancak olanlardan dolayı üzgün olduğunu söylediğini aktardı. Doğru tercüme bu." dedi.
 

Seçiniz...