Tuğrul Türkeş’ten partisine Devlet Bahçeli uyarısı

Tuğrul Türkeş’ten partisine Devlet Bahçeli uyarısı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Partilileri MHP lideri Bahçeli için uyardı.

MHP milletvekili olarak girdği Meclis’te, 7 Haziran seçimlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleri sonucu kurulan seçim hükümetine atanan ve ardından AK Parti’ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan ve yeni anayasa sürecini değerlendiren Türkeş, özellikle MHP lideri tarafından ‘aniden’ ortaya atılan ve gündemin en üst sırasına tırmanan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili “Bu konu epey uzun bir süredir AK Parti'nin gündeminde öncelikli madde. Bir şekilde halledilmesi için iyi niyet ve gayret var. Aniden, bir davet olmaksızın Sayın Bahçeli ‘Ben varım, bu işe katkı sunayım' diye çıktı. AK Parti'nin ‘Yok kardeşim senden gelecek hayır Allah'tan gelsin' demesini beklemezsiniz değil mi? Sayın Bahçeli öyle deyince AK Parti de ‘Memnuniyetle, buyur katkını sun, zaten gündemimizdeydi. Allah razı olsun' dedi. Sayın Bahçeli çok deneyimli ve kurt bir siyasetçidir. Şüphesiz ki bir stratejisi vardır. Bu stratejisindeki öncelik de kendi partisinin başarısı olmalıdır ve öyledir de. Retorikte ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' dense dahi ben pratik uygulamalarda parti menfaatinin öncelikli olarak gözetildiğini bilen birisi olarak söylüyorum” diye konuştu.

AK PARTİ’YE TUZAK UYARISI

Türkeş sözlerini şöyle sürdürdü “Bahçeli'nin niyeti ne olabilir diye sormuştunuz. İhtimaller üzerinde duruyoruz onun için anlatıyorum. Meclis'te 40 milletvekiliyle iktidar partisine bir zarar veremezsin ama yanlış bir adım attırırsan referandumda yüzde 49 dahi alsa AK Parti referandumu kaybetmiş olur ve opsiyonlardan biri de takviminden önce seçim yenilemek olabilir. Ben parti içinde de bunu söylüyorum. Onun için de rahatlıkla bir gazeteciyle de kamuoyuyla da paylaşıyorum. AK Parti'nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir. İki lider kendi aralarında görüşüyor. Eğer medyanın speküle ettiği gibi müşahhas bir talebi varsa bu açıkçası beni daha rahatlatır.” Türkeş “Yani başkan yardımcılığı istiyorsa kendisine mesela bu iktidarı rahatlatır, öyle mi?” sorusuna ise  “O veya ‘Başkanlık için referanduma gidelim, bu arada da bir milli mutabakat hükümeti olsun. MHP'yi de alın ki yüzde 50'yi aşmış bir iktidarla halledelim' gibi elle tutulur bir talepse zikrettiği, bu AK Parti'yi rahatlatır” cevabını verdi.

Hürriyet