Türkiye erken seçime mi gidiyor ?

Türkiye erken seçime mi gidiyor ?

İddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım ayında erken seçim istediğini Baykal'a söylemiş !

Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, koalisyon tartışmalarının yönünü değiştirecek bir kulis bilgisini bugünkü köşesinden paylaştı. Tezkan'ın iddiasına göre, "Cumhurbaşkanı ciddi ciddi Kasım'da seçim hesabı yapıyor. Cumhurbaşkanı önceliğinin seçim olduğunu Baykal'a söylemiş."

Tezkan, "Zirveden Kasım'da seçim sinyali" başlıklı bugünkü yazısında Beştepe'ye yakın kaynakların "Cumhurbaşkanı'nın birkaç gün içinde ortaya çıkan eğilimleri gördükten sonra erken seçim silahını eline alacağı" yönündeki kulisleri de yazdı.

KORKUTMADAN SEÇİME GİDİLECEK

Tezkan, Erdoğan'ın 'erken seçim' planının stratejik bir hamle olmadığını söyleyerek, AK Parti'nin seçime nasıl gideceğine ilişkin şunları yazdı: "... Peki, kasımda seçime gidilir fısıltısı stratejik mi? Muhalefeti korkutmak için mi? Masaya otururken gücünü kırmak için mi? Yoksa gerçek niyet mi? İkisi de olabilir.. Bana göre AKP'nin oyun planının başköşesinde yeniden sandığa gitmek var.. Ama hadi seçime diyerek değil.. Peki nasıl? Koalisyon kurulamadığını göstererek.. Partilerin uzlaşamayacağına olan inancı güçlendirerek. Ülkenin hükümetsiz kalma tehlikesinde olduğunu göstererek.. Başka çarenin kalmadığını hafızalara işleyerek.. Çünkü seçmen bir kez daha seçime gidilmesini istemiyor.. Ülkenin beş altı ay boşlukta kalmasından endişe ediyor.. Ülkeyi seçime götüren partiye ceza keseceğinin sinyalini veriyor..

AĞIZLARINDAN BAL DAMLAYACAK

Bu sebeple şöyle bir dönem yaşayacağız.. Siyasetçilerin ağzından bal damlayacak.. Hoşgörü, uzlaşma laflarından geçilmeyecek.. Geçilmeyecek ama kolay kolay da uzlaşma çıkmayacak..

ERKEN SEÇİM AK PARTİ'NİN İŞİNE GELİR