Türkiye erken seçime mi gidiyor ?

Türkiye erken seçime mi gidiyor ?

AK Parti'deki kongre kararının ardından kulisler bu iddia ile çalkalanıyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki AK Parti'de kongre kararı aldıran görüşmenin ardından "erken seçim" iddiaları da gündeme geldi.

Cumhuriyet gazetesinden Murat Sabuncu köşesinde Başkanlık sisteminin ve erken seçimin yolunun açıldığını duyurdu.

Türkiye erken seçime mi gidiyor ? - Resim : 1

İşte Sabuncu'nun köşesinden dikkat çeken ayrıntılar;

(...) Dünü bırakalım yarına bakalım. Şimdi ne yaşanacak? Öncelikle partinin başına; “Erdoğan’ın dediğini kayıtsız şartsız uygulayacak” bir isim atanacak. Burada 3 isim öne çıkıyor. Damat Berat Albayrak, Binali Yıldırım ve Bekir Bozdağ. Oğlunun kumar masasındaki fotoğrafı yayınlanana kadar en şanslı isim Yıldırım iken şimdi ibre Bozdağ’dan yana dönmüş durumda. 17-25 Aralık sürecinden beri Bozdağ’ın “bağlılığı” defalarca test edildi. Zaten ondan ya da genel başkan olacak isimden istenen de çok basit: Erdoğan’ı başkan yap. Her dediğini tartışmasız uygula.

Ve bir diğer nokta. AKP’nin başkanlığı tek başına getirecek gücü yok. Başka partilerin desteğine muhtaç. Ya başka partilerin durumu? MHP Bahçeli ile muhalifler arasında yaşanan çekişme yüzünden zor günler geçiriyor. HDP özellikle Batı’da oy kaybetmiş durumda.CHP ise klasik oy oranında çakılmış vaziyette. Yani, yeni genel başkan seçiminin ardından AKP ülkeyi hızla bir erken seçime götürebilir.

ak parti yeni genel başkan adayları anketi

Erdoğan uzun süredir altyapısını hazırladığı, dün son noktayı koyduğu hamlesiyle “kendi partisine darbe yapmış bir isim olarak da” anılacak. Ülke; partiden rejime kadar “tek adam”ın kontrolünde sürüklenmeye devam edecek. Ne kadar daha? Göreceğiz.