Türkiye'de o kanun için büyük kampanya !

Türkiye'de o kanun için büyük kampanya !

AYM'nin imam nikahi için resmi nikah şartını kaldırması üzerine tepkiler artıyor.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, AYM’nin imam nikahi için resmi nikah şartını kaldırması üzerine başlattığı kampanyada 1 milyon imzaya ulaşıldı.

Taraf'tan Güler Yılmaz'ın haberine göre İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği 2 Aralık 2014 tarihinde kadınların Medeni Kanun ile birlikte elde ettiği resmi nikah, tek eşlilik, evlilik yaşı, kız ve erkek çocuklara eşit miras hakkı, boşanmada eşit haklar ve hakim kararı ile boşanma gibi kazanımların güvence altına alınması talebiyle “Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum” imza kampanyası başlattı. Kampanyanın 6. ayında toplanan imza sayısı İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’ne üye olan derneklerin katkısıyla 1 milyonu aştı. İKKB Koordinatörü Nazan Moroğlu, “ Anayasa Mahkemesi’nin son imam nikahı kararı ile birlikte kampanyanın haklılığı bir kez daha ortaya çıktı” dedi.

‘EŞİTLİKTE GERİ ADIM ATILAMAZ’

Halen devam eden imza kampanyasına ilişkin değerlendirmede bulunan Nazan Moroğlu,17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen ve devrim yasalarından olan Medeni Kanun ile kadınların eşit yurttaş haklarına sahip olduğuna dikkat çekti. Kadın erkek eşitliğinin ve kadın kuruluşlarının ısrarlı mücadelesiyle elde edilen eşitlik yolundaki gelişmelerin geri götürülmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Moroğlu, “Ancak, son yıllarda, kadını sadece anne rolü ile sınırlayan, kadını birey olarak değil ailenin bir üyesi gören ve Medeni Kanunu yok sayan anlayışın devletin her kademesinde dile getirilmesi karşısında eşitlik mücadelesi başlattık. Çünkü, “kadın erkek eşitliği, bir demokrasi meselesi” olarak görüyoruz” dedi. “Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum” kampanya- sının ikinci aşaması için hazırlanan dijital medya kampanya sında ise “Medeni Kanun’un yok sayılması halinde kadın haklarının da yok sayılacağı” mesajının altını çiziliyor.