Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki

Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki

ABD'den üst üste gelen 2 skandal açıklamaya Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "bilgisizlik ve cahillik" diyerek yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den dün gece peş peşe gelen 2 açıklamayı bu ifadelerle değerlendirdi:

 "Türkiye'nin DAEŞ, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda asker kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanıyor."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'nın açıklamasını 'talihsiz' olarak değerlendirdi.

Çavuşoğlu, ordudaki tasfiyelerin DAEŞ'le mücadeleyi zayıflatmanın aksine savaşı daha güvenilir, temiz ve etkili hale getireceğini belirtti.

Rusya'yla normalleşme sürecine de değinen Çavuşoğlu, Moskova'yla ilişkilerin NATO ve Avrupa Birliği'ne bir alternatif olmadığını vurguladı.

"MÜTTEFİKLERİMİZ HAPSE KONDU"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğuna dair açıklamada bulunmuştu.

Votel, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin, DAEŞ'le mücadelede uzun vadeli etkileri olabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirmişti.

Aspen Güvenlik Forum'unda konuşan Votel, İncirlik Üssü kapsamında operasyonların normale dönmesine karşın uzun vadede terörle mücadelede sorun yaşanabileceğini savunarak, "Şu an bu sorunları gidermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde rol oynayan çok sayıda yetkilinin görevden alındığını ya da uzaklaştırıldığını belirtmişti.

Clapper da Votel gibi bunun DAEŞ'le mücadelede Türk-Amerikan işbirliğine engel olabileceğini öne sürmüştü.

Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki - Resim : 1

Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki - Resim : 2