Ümit Özdağ: ''Devlet Bahçeli aday olmayacak''

Ümit Özdağ: ''Devlet Bahçeli aday olmayacak''

MHP'de genel başkan adaylarındaın Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kurultayda aday olmayacağını iddia etti.

MHP'de kurultay tartışmaları tüm hızıyla sürerken genel başkan adaylarından Prof. Dr. Ümit Özdağ Sözcü gazetesinden Nil Soysal'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kurultayda aday olmayacağını iddia eden Özdağ bunun nedeni olarak "Sayın Bahçeli'nin, 19 Haziran'da Ankara'da toplanacak üst kurul delege sayısını gördükten sonra genel başkan adaylığı kararını vereceğini düşünüyorum. Büyük katılımdaki sayıyı gördükten sonra aday olmayacaktır" dedi.

İşte Özdağ'ın açıklamalarından dikkat çeken ayrıntılar:

– Önce İstanbul, sonra Midyat… Ramazan ayını hain terör saldırılarıyla karşıladık. Ne oluyor, Türkiye nereye gidiyor?
Suriye iç savaşı Türkiye'ye taşınıyor. Bunun ne kadar ağır bir ifade olduğunu biliyorum. Ancak ne yazık ki durum bu… Erdoğan'ın öngörüsüz dış politikası, Türkiye'yi ağır bir krize sürüklüyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır krizinden bahsediyorum. Türkiye neredeyse onarılması imkansız bir kriz yaşıyor. Erdoğan, Davutoğlu ve Yıldırım üçlüsü, bu krizi devletin “beka” yani “varlık” sorunu yaşaması diye tanımladılar. Bu bir tanımlama olmaktan çok, bir itiraf… Çünkü ülkemizi varlık sorunu yaşamaya sürükleyen AKP'nin politikaları oldu. Bugün yaşadığımız ve önümüzdeki dönemde derinleşecek olan krizin dört boyutu var. Birinci boyut; Türkiye'nin toprak bütünlüğünün tehdit altında olmasıdır. İkinci tehdit; Türk Milleti'nin milli kimliğinin AKP politikalarıyla zayıflatılması sonucu, milli birlik ve berberlik ruhumuzun sabote edilmesinin ortaya çıkardığı tehdittir. Üçüncü tehdit; devlet cihazının parçalanmış ve ağır tahrip görmüş olmasıdır. Dördüncü büyük tehdit ise Türk ekonomisinin AKP döneminde bir Lale Devri ekonomisi olduğu ve çöküşe geçtiği gerçeğidir. Türkiye'nin çevresindeki gelişmeler de, Türkiye'deki krizi derinleştiriyor. ABD ve Rusya, PKK'ya Suriye'de Kürt koridorunu açarak bir devlet kuruyor.

KURULTAY 19 HAZİRAN'DA YAPILACAK…

– Peki kurultay bilmecesi nasıl çözülecek? Tüzük kurultayı 19 Haziran'da mı, yoksa 10 Temmuz'da mı yapılacak?
MHP'nin tüzük kurultayı 19 Haziran'da mahkemenin verdiği karar uyarınca gerçekleşecek. Sonra 10 Temmuz'da Genel Merkez tüzük değişikliği yapılıp üzerinden 15 günden fazla gün geçtiği için herhangi bir sıkıntı olmadan 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kongreyi yapacak diye umuyoruz.

– Genel Merkez; “10 Temmuz'da sabah tüzük değişikliğini öğleden sonra genel başkan seçimini yaparız” diyor…
Yapamaz. Çünkü kurultayla yapılacak tüzük değişikliğinin yürürlüğe girmesi için Yargıtay Başsavcılığı'na bu değişikliğin verilmesi gerekiyor. Tüzük değişikliğinden sonra üst kurul delegeleri listesinin 15 gün askıda kalma süresi var. Genel Merkez'in dediğini yaparsak; bir delege gider dava açar ve kongreyi iptal ettirir. İşte o zaman kaos olur.

– Kaos var zaten… Devlet Bahçeli; “19 Haziran'ı tanımıyoruz” dedi.
Bakın; mahkeme Çağrı Heyeti'ni tüzük kongresini yapmakla görevlendirdi. Çağrı Heyeti de 19 Haziran'da kongreyi yapma kararı aldı. Bundan sonra “Tanımam” demenin hiçbir hukuki anlam ve sonucu yok.

“BAHÇELİ ADAY OLMAYACAKTIR”

Nil Soysal'a konuşan Ümit Özdağ, “Sayın Bahçeli'nin, 19 Haziran'da Ankara'da toplanacak üst kurul delege sayısını gördükten sonra genel başkan adaylığı kararını vereceğini düşünüyorum. Büyük katılımdaki sayıyı gördükten sonra aday olmayacaktır” dedi.