Ümit Özdağ: "Şehit haberlerini neden gizliyorsunuz?"

Güncelleme:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitlerden bahsederken 'Birkaç şehit' ifadesi izah edilebilir değildir" diye konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitlerden bahsederken 'Birkaç şehit' ifadesi izah edilebilir değildir" diye konuştu. Özdağ, "Türk ordusu 2.000 kilometre uzaklıkta, Libya'da bir Arap iç savaşına müdahil hale getirilmiş ve halen çatışmaların içindedir. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu iki istihbaratçımız Albay Okan Altınay ve Sinan Caferler Libya'da limanda bombalanmaya çalışılan bir geminin yanındaki deponun vurularak patlaması sırasında şehit olmuşlardır. Saray rejiminin izlediği hatalı politikaların bedelini sahada çarpışan asker ve istihbaratçılarımız ödemeye devam etmektedir" dedi.
 
Şehitlerin kamuoyundan gizlenmesinin de izaha muhtaç olduğunu belirten Ümit Özdağ, "Kuzey Irak'ta şehit düşen MİT mensuplarının cenazelerine devlet iki müsteşarı ile katılmıştı. Neden gizliyorsunuz? Libya'daki iç savaşa katılmanızın Türk halkı tarafından kabul edilmediğini görerek, şehit haberlerinin gelmesine halkın tepki vereceğini düşünerek mi şehit haberlerini gizliyorsunuz? Bu haberi gündeme taşıyan Yeniçağ gazetesinden iki gazetecinin Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın sosyal medya hesaplarını ele geçiriyorsunuz. Yaptığınız hiçbir şeyin makul bir izahı yok" diye konuştu. Özdağ, yurtdışında Türkiye'nin milli çıkarlarından çok AK Parti'nin ideolojik eksenli hedefleri uğruna verilen kayıpların devam ettiğini sözlerine ekledi.