Ümit Özdağ'dan Devlet Bahçeli'ye eleştiri !

Ümit Özdağ'dan Devlet Bahçeli'ye eleştiri !

MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli'ye tepkisini dile getirdi.

MHP Genel Başkan adaylarından Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 1071 Malazgirt Zaferi’nin ruhunu yaşatmak için gittiği Muş’ta önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, MHP olağanüstü tüzük kurultayının 15 Mayıs’ta toplanacağını ve kendisinin de büyük kongre delegesi olarak hazır bulunacağını söyledi.

Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, il ve ilçe başkanları, delegeler vegazetecilerden oluşan bir heyetle Malazgirt ilçesine giderek Cuma namazını Alparslan Camii’nde kılan Ümit Özdağ, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye kurultaya katılması ve Divan Başkanı olması çağrısında bulundu.

MHP’YE YAKIŞMIYOR

Uçakta SÖZCÜ’nün sorularını yanıtlayan Özdağ, Meral Akşener ve kendisi hakkında ortaya atılan ihraç iddialarını değerlendirirken, “Kongreye giden  bir partide ihraç ya da disiplin sürecini  doğru bulmam. Özellikle MHP Genel Merkezi’nin sergilediği sert üslup partiye yakışmıyor” dedi.

İHRAÇ EDEMEZLER

Kendisinin hukuki olarak ihraç edilmesinin mümkün olmadığını savunan Özdağ, “MHP’de tansiyonu düşürmek ve sert üslubu terk etmek lazım” diyerek şunları söyledi.

‘’Devlet bey keşke, Divan Başkanlığını da ben yapacağım dese… Mahkemenin belirlediği çağrı heyetine kim bunlar demenin, hukuken bir karşılığı yok. Genel Başkan devlet adamı kimliğiyle, hukuk normlarına uygun davranmalı. Türk siyasetinde de MHP’de de sert uslup kullanılmamalı.  MHP’yi iktidara taşımak için hangi projelere sahip olduğumuzu söyleyelim. İktidara taşıdıktan sonra neler yapacağımızı halka açıklayalım. Genel Başkan çok dışlayıcı ve  sert bir yaklaşım sergiliyor.  MHP’de ciddi bir değişim ve dönüşüm kaçınılmaz.

TESLİMİ SÜRECİ

Özdağ, AKP’nin yürüttüğü çözüm sürecini ise “PKK’ya teslim süreci” olarak tanımladı ve bu süreçten cesaret eden bölücü terör örgütünün güneydoğuda sözde özerklik ilan ettiğini söyledi.