Ümit Özdağ’dan Berlin’e sert tepki

Ümit Özdağ’dan Berlin’e sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep milletvekili ve Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Alman Parlamentosu Savunma Komisyonu Başkanına sert tepki gösterdi.

Prof. Özdağ, Alman parlamentosu Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich’ın yapmış olduğu “ Alman parlamentosu, Türkiye'nin Alman parlamenter heyetinin İncirlik'i ziyaret etmesine izin vermez ise Türkiye'ye konuşlanacak AWACS uçaklarına izin vermeyebilir” şeklindeki açıklamasına ağır tepki gösterdi.

Özdağ şöyle dedi: “Türkiye'yi soykırım yapmakla suçlayan Alman parlamentosunun milletvekilleri şimdide Türkiye'ye şantaj yapmaya kalkıyorlar. Alman parlamentosu Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich Türkiye'nin Alman parlamenter heyetinin İncirlik'i ziyaret etmesine izin vermez ise Türkiye'ye konuşlanacak AWACS uçaklarına izin vermeyeceğini açıklamış.” Ümit Özdağ, AKP Hükümetini de ağır bir dille kınadı. Özdağ, “AKP Hükümetinin bu tehditten ne kadar korkacağını bilmiyorum. Ancak Alman parlamentosu sözde soykırım kararını almasına rağmen Alman askerlerinin İncirlik'e yerleşmesine izin veren Erdoğan ve AKP hükümeti muhtemelen bu konuda da geri adım atacaklar. Alman parlamenterlere İncirlik'i ziyaret etme izni vereceklerdir. Türkiye geri çekilen bir ülke konumunda. Erdoğan ve AKP Türkiye'yi yönetmeye devam ederse Türk Milleti çok ağır bedeller ödemek zorunda kalacak” diyerek açıklamasını sürdürdü.

Etiketler MHP Ümit Özdağ