Ümit Özdağ'dan dikkat çeken açıklama: Türk halkından gizleniyor

Ümit Özdağ'dan dikkat çeken açıklama: Türk halkından gizleniyor
Güncelleme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ülke genelinde bir nüfus müdürlüğünde mümkün olan en az belgeyle günde 180-200 kişi arasında vatandaşlık işleminin yapıldığını ve bunun Türk halkından gizlendiğini belirtti.

Vatandaşlık alanların Türk halkından gizlendiğini iddia eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir nüfus müdürlüğünde mümkün olan en az belgeyle günde 180-200 kişi arasında vatandaşlık işleminin yapıldığını ileri sürdü. Özdağ, 2017'den bu yana verilen vatandaşlık sayılarının Resmi Gazete'de yayımlanması şartıyla, verdiği rakamların yanlış çıkması halinde kamuoyundan özür dileyeceğini ifade etti.

 "VATANDAŞLIK ALANLAR TÜRK HALKINDAN GİZLENİYOR"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yakınında basın açıklaması yaptı.

Vatandaşlık verilenlerin isimlerinin Resmi Gazete'de yayımlanması uygulamasının sona erdirilmesini eleştiren Özdağ, vatandaşlık alanların Türk halkından gizlendiğini iddia etti. Özdağ, ülke genelinde bir nüfus müdürlüğünde mümkün olan en az belgeyle günde 180-200 kişi arasında vatandaşlık işleminin yapıldığını ileri sürdü.

"VATANDAŞLIKLA BİRLİKTE TÜM HAKLAR DA VERİLİYOR"
Vatandaşlık verilirken vatanla ilgili bütün hakların da verildiğini belirten Özdağ, "Bu, Türk halkının seçme ve seçilme hakkının kısıtlanmasıdır. Türkçe bilmeyen, Türk tarihini bilmeyen, Türk kültürünü bilmeyen, Türkiye'yle hiçbir manevi ilişkisi olmayan bu insanlar yarın seçimlerde bu ülkenin kaderini değiştirecek şekilde oy kullanacaklardır." ifadelerini kullandı.

"RAKAMLAR YANLIŞ ÇIKARSA KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEYECEĞİM"
Bunun demokrasiye ve hukuk devletine darbe olduğunu savunan Özdağ, 2017'den bu yana verilen vatandaşlık sayılarının Resmi Gazete'de yayımlanması şartıyla, verdiği rakamların yanlış çıkması halinde kamuoyundan özür dileyeceğini ifade etti.