Ünlü anketçi açıkladı: ''CHP’nin adayı ya İmamoğlu olmalı, ya da İlhan Kesici''

Güncelleme:

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “muhalefetin adayı kim olacak” sorusu yanıt ararken, Sonar Araştırma’nın başkanı Hakan Bayrakçı canlı yayında “CHP’nin adayı kim olmalı” sorusuna yanıt verdi.

Sonar Araştırma'nın başkanı Hakan Bayrakçı Ulusal Kanal'da katıldığı Fikir Meydanı adlı programda CHP'nin 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ulusal Kanal ekranlarında Sinem Fıstıkoğlu’nun sunuculuğunda yayınlanan Fikir Meydanı adlı programa katılan ve muhalefetin AK Parti’nin karşısına sandıklarla, adaylarla çıkmanın doğru olduğunu anladığını belirten, Bayrakçı, “CHP yüksek ihtimalle birkaç parti ile ittifak yaparak ortak bir adayla çıkacak” dedi.

Bayrakçı, Mansur Yavaş’ın adaylığının zor olduğunu, doğru tercihin Ekrem İmamoğlu ya da İlhan Kesici’den biri olması gerektiğini belirtirken çizdiği “ekonomiyi bilen, sadece CHP’den değil diğer partilerden de oy alabilecek bir aday” profiliyle CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’yi işaret etti.

İşte Bayrakçı’nın açıklamaları:

Bu aday büyük ihtimalle ekonomiyi çok iyi konuşan ve ciddi bir ulusal milli bir duruş sergileyen ama aynı zamanda da Kürt vatandaşlarımızın da hassasiyetlerine de uyacak bir aday olacak.

İlk bakışta bu aday Ekrem İmamoğlu ya da İlhan Kesici olabilir. Bu iki kişi de 2 defa birisi CHP’den belediye başkanlığı yapmış, diğeri de 3 dönemdir CHP’nin milletvekili.

"MANSUR YAVAŞ İLE EKREM İMAMOĞLU ANKETLERDE BAŞABAŞ"

Şimdi siz CHP’nin adayı diye, aday çıkardığınız zaman evet Mansur Yavaş’ın da bir popülaritesi var. Nitekim biz Mansur Yavaş mı, Ekrem İmamoğlu mu diye iki üç tane anket yaptık, birinde biri diğerinde diğeri bir iki puan fazla çıktı.

Yani ikisi kafakafaya gibi gözüküyor ama ben şunu düşünüyorum. CHP örgütlerinin heyecanı, çalışma şevki sahadaki gayreti ve en önemlisi de CHP seçmeninin özellikle Atatürk’çü, ulusalcı ve kısmen de sosyal demokrat. Bu seçmene Mansur Yavaş profili Ekrem İmamoğlu’na göre daha problemli olur. Neden birisinin kökeni Anavatan partisidir ama bu unutuldu çok eskide kaldı. Ekrem İmamoğlu CHP’li tescillendi. Ama Mansur Yavaş MHP’nin eski adayıdır ve eski MHP’li olarak bilinir. Yani siz CHP’nin içinden bir 4-5 belki de 6 puanı Mansur Yavaş için sandığa götüremeyebilirsiniz. Bu nedenden dolayı Ekrem İmamoğlu daha şanslı.

İLHAN KESİCİ FAKTÖRÜ

Bu arada lütfen es geçmeyin, Sabahattin Önkibar sık sık bunu vurguluyor. Ben de haklı olarak diyorum ki Ekrem İmamoğlu ile İlhan Kesici arasındaki bir tercih daha doğru olur. Çünkü Ekrem İmamoğlu ve İlhan Kesici isimleriyle tüm CHP seçmenini sandığa götürürsünüz, ikinci turda tüm İYİ Parti seçmeninden oy alırsınız. Tüm diğer yüzde 1’lik veya altındaki seçmeden oy alırsınız. HDP’den de oy alırsınız.