Ünlü anketçi açıkladı: İşte CHP'nin oylarındaki artışın sebebi

Güncelleme:

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, katıldığı canlı yayında son seçim anketlerinde CHP’nin oylarındaki gözle görülür yükselişin nedenini açıkladı.

Tele1 ekranlarında Zeynel Lüle’nin hazırladığı ‘Gün Ortası’nın konuğu Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz‘lı oldu. Özkiraz yaptığı açıklamada CHP’nin oyunun neden yükseldiğini açıkladı.

Özkirazlı, Yandaş medyanın kamuoyu anketinde sonuçları açıklamaktan korktuğunu ve televizyon kanalı olarak ilk ve tek arayanın TELE1’in olduğunu ‘İyi ki varsınız’ sözleriyle teşekkür etti. Ankete göre AKP’nin Cumhur İttifakı ile fiili koalisyon kurduğu MHP yüzde 8.15’lik oy oranı ile seçim barajının altında kalıyor. CHP ise yüzde 30.65 oranında oy alıyor. Özkirazlı ‘İYİ Parti, CHP ve HDP’li seçmenlerinin bir çatı adayına oy verebileceğini görebiliyoruz. Biz ittifaklar siyasetinde çıkıp artık ittifaklar ittifakına gidiyoruz’ dedi.

CHP İKTİDARA ALTERNATİF KONUMA GELDİ

Kemal Özkiraz CHP’nin oyunun sürekli olarak yükselmesinin nedenlerini Zeynel Lüle’ye açıkladı. Özkiraz açıklamasında şu ifaleri kullandı:

“Aslında bunun en önemli sebebi yerel seçimler ve İstanbul seçiminde muhalefetin birlik olması, CHP’nin herkesin gözünde iktidara alternatif olamıyor görüntüsünden çıkardı ve iktidarın alternatifi ve muhalefetin başı konumuna getirdi. birinci sebep bu.

İkinci sebep ise ben ankette yüzde 34 görünse bile yüzde 30 bandında oy alacağını öngörüyorum çünkü HDP’li kitle daha risksiz alana kaçıyor özellikle HDP’nin sol kesimi CHP’ye oy vereceğim diyor ama seçimde gidip HDP’ye oy veriyor.