Ünlü anketçiden Akşener'e ''ölümcül'' uyarı: ''Bu hamlesi intihar olur''

Ünlü anketçiden Akşener'e ''ölümcül'' uyarı: ''Bu hamlesi intihar olur''
Güncelleme:

Gezici Araştırma Merkezi'nin Başkanı Murat Gezici'den yaklaşan 2023 yılı seçimleri öncesinde açıklanan seçim anketlerinin yükseleni olan İYİ Parti için dikkat çeken bir uyarı geldi: "Akşener'in bu hamlesi intihar olur"

Seçim tartışmalarıyla birlikte Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı sorusu da gündemdeki yerini koruyor. Bu konuda kulisleri hareketlendirecek bir iddia da Gezici Araştırma Merkezi'nin Başkanı Murat Gezici'den geldi. 

Tv100'de gazeteci Gürkan Hacır'ın hazırlayıp sunduğu Taksim Meydanı programında adaylık tartışmalarıyla ilgili kulis bilgisini aktaran Gezici "Muhalefetin bir arada tutulamadığı, bir arada olamadığı düşüncesi her geçen gün artıyor. Bu da çok önemli. Temmuz ayında sayın Kılıçdaroğlu 'Ben adayım' diyebilir ama sayın Akşener'in de kulis bilgilerinden duyduğumuz 'Ben başbakan olacağım dedim fakat kenara çekildim' şeklinde... Kenara çekilmek geri dönebilirim anlamına gelebilir" dedi.

'KILIÇDAROĞLU TEMMUZ AYINDA AÇIKLAYABİLİR'

Temmuz ayında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklayacağını belirten Gezici "Yüksek ihtimalle sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan edecek. Sayın Akşener'in kendi istediği kişiler aday gösterilmediği takdirde sahneye çıkacağını en büyük senaryo olarak görüyorum. Bu da bir intihar olur" ifadelerini kullandı.

'MUHALEFETİN EKONOMİK SORUNLARA CEVAP VERMESİ GEREKİYOR'

Gezeci, muhalefetin görünümüne ilişkinse şu değerlendirmeyi yaptı: "Muhalefetin ekonomik sorunlara gerçek cevaplar vermesi gerekiyor. Muhalefetin bir boşluk yarattığını düşünüyorum. Son bir buçuk ayda taraftarlaşmaya başladılar. Mansur'cular, Ekrem'ciler, Kemal'ciler... Ve bu kutuplaşmayla, ittifak masasında bu adam Alevi, bu adam Kürt diyerek birbirleri arasında sohbete daldıklarını görüyoruz. İttifak içerisindekilerin yakınları arasında bu konuşuluyor."