''Vatandaş gırtlağa kadar borca battı''

''Vatandaş gırtlağa kadar borca battı''
Güncelleme:

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a tepki gösterdi ve "Çürük bütçe yaptınız ve düştünüz. Vatandaş gırtlağa kadar borç içinde" dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile CHP’li milletvekilleri arasında “çürük bütçe” tartışması yaşandı.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Vatandaş gırtlağına kadar borçlu” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Siz çürük bütçe yaptınız ve siz düştünüz” derken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, “Gerçekten, siz, artık çürük bir bütçe yaptığınız için, o yüzden İstanbul’u kaybettiniz” karşılığını verdi.

“VATANDAŞ GIRTLAĞINA KADAR BORÇLU”

Bütçeyi eleştiren CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Bu ülkede 2 milyon 136 bin kişi asgari ücretin altında ücret alarak evini geçindirmeye çalışıyor. 847 bin dul ve yetimin emekli aylığı bin liranın altında. 6 milyon 850 bin kişi 2 bin liranın altında emekli aylığı alıyor. Gerçek, yalanın ve yalan üzerine bina edilen saltanatın panzehiridir. Vatandaş gırtlağına kadar borçlu. Bireysel tüketici kredisi, kredi kartı borçları 1 Ocak-22 Kasım 2019 tarihleri arasında 51 milyar artarak 569 milyara çıktı” dedi.

“BÜTÇE ÇÜRÜK, DÜŞÜYOR”

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan da, “Çürüyen her şey düşer” diyerek şunları söyledi:

“Çürüyen şeylerin bir yerde durabilmesi mümkün değildir. Bütçe çürük, düşüyor. Düşerken çürüyen bütçe demokrasiyi de çürütüyor ve bir gün bu ayakları çöken, çürüyen bütçenin altında kalacağız. Bu bütçe sizin eseriniz. Faiz lobisi için yaptınız. Çürük; demokrasiyi çürütüyor, altında kalacağız.”

“SİZ ÇÜRÜK BÜTÇE YAPTINIZ VE SİZ DÜŞTÜNÜZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bu bütçenin, yüzde 100 vatandaş bütçesi olduğunu belirterek, “AK Parti hükümetleri bütçeleri, hep halkın bütçesi olmuştur. Bunun böyle olması sayesinde bu millet on sekiz yıldır bu iktidara oy vermektedir. Çürük düşer, doğru. Siz çürük bütçe yaptınız ve siz düştünüz; biz ise on sekiz yıldır milletin sağlam, sağlıklı bütçesini yaptığımız için milletimizin çınarının gövdesinde sapasağlam bütçe yapmaya devam ediyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, “Gerçekten, siz, artık çürük bir bütçe yaptığınız için, o yüzden İstanbul’u kaybettiniz, Antalya’yı kaybettiniz, Ankara’yı kaybettiniz, Adana’yı kaybettiniz, Mersin’i kaybettiniz” karşılığını verdi.