Yandaş medyada Erdoğan'ı kızdıracak anket: ''İşte Erdoğan'ın rakibi''

Yandaş medyada Erdoğan'ı kızdıracak anket: ''İşte Erdoğan'ın rakibi''
Güncelleme:

2023 seçimlerine bir yıldan kısa bir süre kala, son kamuoyu araştırmalarının neredeyse tümünde oy kaybı gözler önüne serilen AK Parti'ye bir darbe de iktidara yakın medyadan geldi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan anket sonuçlarında muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı için dikkat çeken bir isim işaret edildi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda henüz isim belirlemeyen 6’lı masa ile ilgili AK Parti iktidarına olan yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinden dikkat çeken bir anket kulisi geldi.

Habere göre İYİ Parti anketlerinde, başbakanlığa talip olduğunu açıklamasına rağmen Akşener’e yer verildiği ve Akşener’in bazı anketlerde önde olduğu öğrenildi.

Bugüne kadar 5 toplantı yapan 6’lı masanın ortakları ayrı ayrı anketler yaptırıyor. Ortaklar bu şekilde hem seçmenin nabzını tutuyor hem de ortaklarının ‘adaylık’ potansiyelini ölçüyor. Ancak İYİ Parti’nin yaptırdığı anketlerde Genel Başkan Meral Akşener’in olması dikkat çekti. İYİ Parti anketlerinde, başbakanlığa talip olduğunu açıklamasına rağmen Akşener’e yer veriliyor. Anket sonuçlarına ilişkin CHP ve İYİ Parti dışında masanın diğer ortaklarının değerlendirmelerinde, Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber isminin geçtiği bazı anketlerde önde olduğu belirtiliyor.

 Masanın diğer ortaklarında DEVA, Gelecek, Demokrat Parti’nin, Akşener’in adaylığına sıcak bakabileceği ama başbakanlığa talip olduğunu belirttiği için aday olmayacağı belirtiliyor. Yine de masadan çıkabilecek karara göre Akşener’in kabul edebileceği ifade ediliyor. Saadet Partisi’nin ise Kılıçdaroğlu ismine CHP’nin oy oranı bakımında en yüksek ikinci parti olması sebebiyle sıcak baktığı ifade ediliyor.

 

Yeni Şafak