Yavaş ve İmamoğlu'na yetki darbesine çok sert tepki

Yavaş ve İmamoğlu'na yetki darbesine çok sert tepki
Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı’nın, belediye şirketlerine yapılacak atamalarda yetkinin belediye başkanından alınıp belediye meclisine verilmesi için talimat yayınlamasına tepki gösteren CHP'li Öztrak, "Milletin verdiği yetkiyi gasp etmeye çalışanlar bunun hüsranını her zaman yaşayacaklardır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı esnasında, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

 Öztrak, İstanbul halkının 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya ilan ettiğini söyledi.

‘BUGÜNDEN İTİBAREN HERKES İŞİNE BAKMALIDIR’

Bu seçimin kazananın İstanbulluların vicdanı olduğunu söyleyen Öztrak, şöyle konuştu:

“Artık seçimler bitmiştir, ülkemizin yakıcı sorunları acil çözüm beklemektedir. Bugünden itibaren herkes işine bakmalıdır. Seçim gündeminin gerginliğinden ülkemiz bir an önce çıkmalıdır. Burada en büyük görev milletin bir sene önce iş başına getirdiği yönetime düşmektedir. Yönetim ülkemizin çözüm bekleyen acil sorunlarına derhal odaklanmalıdır. Seçilmiş belediye başkanlarımızda seçildikleri kentlerde hizmet seferine bir an önce başlayacaktır. 25 yıldır AK Partili belediye başkanlarının kullandığı yetkiler bakanlık genelgeleriyle bizim başkanlarımızın elinden alınmamalıdır. Bugüne kadar, ‘genelgelerle, tüzüklerle çarpışarak buralara geldik’ diye övünenler bugün bizim belediye başkanlarımızın önüne genelge engelleri çıkarmamalıdırlar.”

‘ZAMLARLA ÇAYA ATILAN ŞEKERİN BİLE TADI KAÇMIŞTIR’

Öztrak, seçimin sona ermesiyle birlikte zamların yağmur gibi yağmaya başladığını belirterek, “Dün motorine 22 kuruş zam, çaya yüzde 15 zam, şekere yüzde 16 zam gelmiştir. Seçim meydanlarında milletin kafasına ‘keyif çayı’ denilerek atılan paketler şimdi zamlarla millette ne keyif bırakmıştır ne de ağızlarda tat bırakmıştır. Zamlarla çaya atılan şekerin bile tadı kaçmıştır. Milletimiz pazarda, manavda, markette, mutfakta gerçek enflasyonun ne olduğunu görmektedir” dedi.

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE YANIT

Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’de grup toplantısında yaptığı, ‘İstanbul ehline emanet edilmemiştir’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

“İstanbul’da milli irade kararını vermiştir. Millet, ‘İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ekrem İmamoğlu eliyle yürütülecek’ demiştir. Sayın Bahçeli’nin çıkıp milletin iradesini beğenmemesi tam bir kibir örneğidir. Kimse kusura bakmasın, milletin iradesini beğenmeyenlerin, milletin iradesini elinin tersiyle bir kenara itmeye çalışanların ne hale geldikleri 23 Haziran seçimlerinde görülmüştür. Ama öyle anlaşılıyor ki, bazıları bundan ders almama konusunda ısrar etmektedir. Bu nasıl milleti hor görmektir? Ekrem İmamoğlu bir ilçe belediye başkanlığından gelen ve belediyecilik tecrübesi olan bir büyükşehir belediye başkanıdır.”

 “MİLLETİN VERDİĞİ YETKİYİ GASP ETMEYE ÇALIŞANLAR BUNUN HÜSRANINI YAŞAYACAKLAR”

Ticaret Bakanlığı’nın, belediye şirketlerine yapılacak atamalarda yetkinin belediye başkanından alınıp belediye meclisine verilmesi için talimat yayınlamasına tepki gösteren Öztrak, “Millet, Ankara’da Mansur Yavaş’a, “Büyükşehir belediye başkanım sensin, ona göre de yönet’ demiştir. Büyükşehir belediye başkanlarının bu yönetim sürecinde sahip oldukları yetkiler bellidir. Şimdi iktidar, bakanlıkları eliyle bu yetkileri sınırlamaya kalkarsa, bunun adı milletin verdiği yetkinin iktidar eliyle engellenmesidir, milletin sesinin duyulmamasına devam edilmesidir” ifadelerini kullandı. Öztrak, “Milletin verdiği yetkiyi gasp etmeye çalışanlar bunun hüsranını her zaman yaşayacaklardır” diye konuştu.