''Yazıklar olsun ! Nasıl bakan olmuş şaşkınlıkla izliyorum''

''Yazıklar olsun ! Nasıl bakan olmuş şaşkınlıkla izliyorum''
Güncelleme:

"Yolları millet için yapıyoruz. 'Teröristler yürüsün' diye değil" diyen Gümrük Bakanı Tüfenkci'ye CHP'li Gürsel Tekin "Yazıklar olsun ona. Nasıl bakan olmuş şaşkınlıkla izliyorum. Yollar sizin babanızın malı değildir" diyerek yanıt verdi.

Adalet Yürüyüşü’nü eleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Uluslararası Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri’nin açılış töreninde yaptığı konuşmasında  “Biz yollar yapıyoruz. Yolları millet için yapıyoruz. ‘Teröristler yürüsün’ diye değil” demiş ve CHP’liler başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekmişti.

‘YAZIKLAR OLSUN ONA’

Bakan Tüfenkci’ye bir tepki de CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin’den geldi. Tüfenkci’nin sözlerini Adalet Yürüyüşü’nde değerlendiren Tekin “Yazıklar olsun ona… Nasıl bakan olmuş şaşkınlıkla izliyorum. Birincisi yollar sizin babanızın malı değildir. 80 milyon yurttaşımızın verdiği vergilerle bu yollar yapılıyor. Bu yollarda herkes yürüyecek sadece biz değil dünya da yürüyecek bunu bilesiniz. İkincisi bu terör örgütleriyle ilişkilerinizi, geçmiş dönemdeki yol arkadaşlığınızı biliyoruz. Ama bir bakan olarak bize şunu sormak istiyorum. Ne zamandan beri terör örgütlerini polisle jandarma korumaya başlamış? Polisin, jandarmanın koruduğu insanlar terörist olabilir mi? Bütün bu kışkırtmalarınıza rağmen bütün bu saldırılarınıza rağmen başta bütün emniyet güçlerine güvenlik önlemini alan herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün kışkırtmalara rağmen sağduyuyla görev yapan tüm polislere, jandarmalara diğer görevlilere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sözcü