Yeni kabinede kimler olacak ? İşte bakanlık için öne çıkan isimler

Yeni kabinede kimler olacak ? İşte bakanlık için öne çıkan isimler
Güncelleme:

Yeni kabine pazartesi günü açıklanacak. Kulislerde bakan olacağı konuşulan isimler arasında üç müsteşar, bir vali ve bir genel müdür bulunuyor.

Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen 16 bakan ve en az 3 cumhurbaşkanı yardımcısının oluşturacağı kabinede hangi isimlerin yer alacağı merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcılarından birinin kadın olacağı konuşulurken, yeni kabineye milletvekilleri arasından kimsenin alınmayacağı iddia edildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığı kulis bilgisine göre,  kabine için adı geçen bürokratlar arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da bulunuyor. Tekin, Özçelik ve Kartal’ın müsteşarlık yaptıkları bakanlıklarda değerlendirileceği, İstanbul Valisi’nin İçişleri Bakanı yapılacağı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Dışişleri Bakanı olarak kabineye alınması durumunda, Ömer Çelik’in Kalın’ın görevini üstleneceği konuşulurken, Çelik’in Cumnhurbaşkanı yardımcılarından biri olacağını öne sürenler de bulunuyor.

Milletvekili listesine alınmayan Mehmet Şimşek ve Naci Ağbal’ın bakan yapılıp yapılmayacağı da halen belirsizliğini koruyor.

Yeni kabinenin açıklanacağı tarih belli olduYeni kabinenin açıklanacağı tarih belli oldu

 

 

Hürriyet