Yeni kabinenin açıklanacağı tarih belli oldu

Yeni kabinenin açıklanacağı tarih belli oldu
Güncelleme:

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin resmi sonuçlarının bugün açıklanacağı haberinin ardından yeni kabinenin de ne zaman açıklanacağı belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü TBMM'de yemin edecek.

Beştepe'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş töreninin ardından da yeni kabine yine aynı gün Pazartesi günü açıklanacak.

16:00'DA YEMİN, 18:00'DA YENİ KABİNE

Yeni sisteme geçiş sürecinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Temmuz saat 16.00'da yemin edececeği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş töreni, önümüzdeki Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak.

KÜLLİYE'DE TÖREN

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törene 3 binin üzerinde davetli katılacak. Yabancı devlet başkanlarının da törene davet edildiği öğrenildi. Erdoğan Beştepe'deki törenin ardından törene katılan devlet başkanlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek. Erdoğan'ın yeni kabineyi de yemeğin ardından açıklaması bekleniyor.

YENİ KHK DA YEMİNDEN SONRA YÜRÜRLÜKTE

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş süreciyle ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname, Erdoğan'ın yemin ederek göreve başlamasıyla yürürlüğe girecek.

Yeni sistem için ilk KHK yayımlandı Yeni sistem için ilk KHK yayımlandı

Kesin seçim sonuçları için flaş açıklamaKesin seçim sonuçları bugün açıklanıyor

AK Parti tüzük ve parti programı yenilenecekAK Parti tüzük ve parti programı yenilenecek

AK Parti merakla beklenen tarihi açıkladı: 7 TemmuzAK Parti merakla beklenen tarihi açıkladı: 7 Temmuz

 

 

 

Seçiniz...