Yiğit Bulut: ''Eski çakalların dişleri dökülüyor''

Yiğit Bulut: ''Eski çakalların dişleri dökülüyor''

Yaptığı açıklamalarla olay olan Yiğit Bulut canlı yayında "Eski çakalların dişleri dökülüyor, o yüzden bu kadar gürültü çıkarıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında, yeni bir Türkiye'nin, üreten, yönetilebilen bir Türkiye'nin ortaya çıktığını vurgulayarak, buna karşılık ülke içinde halen karamsarlık yaymaya çalışanların olduğunu belirtti.

Genelkurmay Başkanı'nın Başbakan Davutoğlu'yla birlikte Suudi Arabistan'a gitmesini bile "ne arıyor Suudi Arabistan'da" diyerek eleştirenlerin olduğuna dikkat çeken Bulut, "Suudi Arabistan dünyanın en fazla savunma sanayisi harcaması yapan ülkesi. Türkiye'yle birlikte üretim yapmak istiyor. Türkiye'nin ürettikleriyle birlikte yeni bir savunma konsepti geliştirmek istiyor, bunun görüşmeleri için Suudi Arabistan'a gidiliyor, içeride bunun bile farklı alanlara çekilerek basında spekülasyonunun yapıldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yiğit Bulut şöyle konuştu:

İçeride ne kadar karamsarlık yaymaya çalışırlarsa çalışsınlar, ne kadar "şöyleoluyor, böyle oluyor" derlerse desinler. Biz her şeyden önce yeni bir Türkiye modelini hep birlikte inşa etme yoluna çıkmışız. İsterseniz buna "yeni bir Türkiye modeli barışı" diyelim, "başkanlık barışı" diyelim, "Türkiye barışı" diyelim.

"SPEKÜLE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Her türlü paradigmasıyla yeni bir Türkiye modeli inşa ediyoruz. Üreten bir Türkiye modeli.

Sayın Genelkurmay Başkanı, Başbakan'la birlikte Suudi Arabistan gezisine katıldı. Ona bile "Genelkurmay Başkanı Suudi Arabistan'da ne arıyor" dediler.

Suudi Arabistan dünyanın en fazla savunma sanayisi harcaması yapan ülkesi. Türkiye'yle birlikte üretim yapmak istiyor. Türkiye'nin ürettikleriyle birlikte yeni bir savunma konsepti geliştirmek istiyor. Bunun görüşmeleri için Suudi Arabistan'a gidiliyor. İçeride bunun bile farklı alanlara çekilerek basında spekülasyonunun yapıldığını görüyoruz.

Yani Türkiye niye üretmesin, niye satmasın, niye ortak olmasın? Türkiye her türlü şeyi tabi ki yapacak. Ama Türkiye üretimle ilgili bir adım atıyor bunu bakın nasıl farklı bir alana çekmeye çalışıyorlar.

Yeni bir Türkiye ortaya çıkıyor. Bunu her programda söylüyorum, her programda söyleyeceğim. Son nefesime kadar söyleyeceğim. Üreten bir Türkiye ortaya çıkıyor. Artık bu faiz oyunları, "faizi artıralım, düşürelim, şu olsun, bu olsun..." Bunlarla yönetilen bir Türkiye değil. Ürettiğini masaya koyan bir Türkiye.

"ESKİ ÇAKALLARIN DİŞLERİ DÖKÜLÜYOR, O YÜZDEN BU KADAR GÜRÜLTÜ ÇIKARIYORLAR"

Dolayısıyla, eski çakalların dişleri dökülüyor. Onun için çok ses çıkarıyorlar. Eski çakalların dişleri döküldüğü için bu kadar büyük gürültü çıkarıyorlar. Isırmaya çalışıyorlar sürekli. Ne kadar ısırmaya çalışırlarsa çalışsınlar, eski çakalların dişleri dökülüyor.

Yeni bir Türkiye, pırıl pırıl, yönetilebilen bir Türkiye, bir tezi olan, yeni bir paradigma tanımlayan ve hedef olarak da siyasi sistemini tekamül ettirerek, "en" noktasına, başkanlığa taşımak isteyen ve yeni bir sivil anayasa yazmış, binlerce yıllık demokrasi kültürünü yeni bir yazılı metinle sentez etmiş bir Türkiye ortaya çıkıyor.

İsteyen katılır, isteyen katılmaz ama Türkiye bunu başaracak. Katılmayanları tarih yazacak, katılanları da tarih yazacak.

Hasan Kurtulmuş: O zaman şöyle diyeceğiz, biz kimseyi yolda bırakmadık, birileri "biz sağda inelim" dediler diyeceğiz. Yolumuza öyle devam edeceğiz. Kervan yola çıkmıştır, geri dönmeyeceğiz.