Yıldırım ilk dersini verdi

Yıldırım ilk dersini verdi

Başbakan katıldığı etkinlikte ilk dersini verdi. İlk derste bakın neler söyledi.

Başbakan Yıldırım Ak Parti Siyaset Akademesi’nde verdiği derste, “Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyacağız. Onlar şiddet dilini kullansalar da nefret diline karşı kardeşlik dilini kullanacağız” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, dışarıda “düşmanlarla barışma” mesajına ilave yaparak, “Irak ile Mısır ile Suriye ile ilişkileri geliştireceğiz. Dışarıda düşmanları azaltacağız. İlave yapıyoruz. İçeride de dostluklarımızı artıracağız. Toplumun yarısının fiilen desteği var. Potansiyel kitle de diğer yarısı. Daima iyi ve güzeli ön plana alan siyaset anlayışını geçmişte olduğu gibi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti Siyaset Akademisi’nin “Büyük Güç Türkiye” eğitim programının ilk dersini Ankara İl Başkanlığı’nda veren Yıldırım, şunları söyledi:

- TAM ESNETİLEMEDİ: Siyaset akademisi Ak Parti ile yaşıt. İlk dersimi Trabzon’da vermiştim. Kamu yönetimi ve vatandaş devlet ilişkileri üzerine ders vermiştik. O gün anlattıklarımız bugün de güncel. Ak Parti iktidarında devlet millet ilişkilerinde önemli gelişmeler olsa da devletin bürokrasisi tam anlamıyla esnetilemedi. Bürokrasi zaman zaman siyaseti yönlendirmeye devam ediyor. Cemil Çiçek’in bir lafı vardır, ‘hep düşünülür ki siyaset bürokrasiyi yönetir, gerçek tam tersidir’ Bu Türkiye gerçeğidir. Ak Parti ile oluşan bir şey değil Ak Parti tersine çevirmek için ortaya çıkan bir harekettir. Ciddi mesafe aldık ama daha yapacak çok işimiz var.

- 81 İL İLE ANKARA BARIŞTI: Ankara vatandaşın taleplerinin yok olduğu, ipe un serilen bir yerdi. ‘Bugün git yarın gel’ denirdi. Ak Parti ne yaptı; devlet milleti yakınlaştırdı. 81 vilayet Ankara barışık hale geldi. Bugün git yarın gel zihniyeti de büyük oranda yok oldu. Milletin devlete erişim yolları açıldı.Nerede yaşarsa yaşasın Ankara’ya ulaşamaz olarak bakmıyor 79 milyon vatandaş için siyaset yapıyoruz. Ankara’nın yeri farklıdır. Devleti ana mekanizması Ankara’dadır. Ak Parti’nin önceliği ahlak ve vicdandır. Ak Parti olarak 14 Ağustos’ta 15. Yılımızı tamamlayacağız. Kurulduğunda iktidar 15 yıl sonra tekrar iktidar az siyasi hareket vardır. 2001 şartları Türkiye’nin ne kadar olumuz olduğunu biliyoruz. Toplumun moral değeri yok oldu ama bugüne kadar geçen 13 yıldan fazla zaman var. Başarının arkasında 2 temel sebep var. Birincisi; siyaset insan için yapılması gereken bir araçtır. İkincisi de demokrasi geliştirilmesi vesayet ortadan kaldırılmalıdır.

- SONRA FARK ETTİK: Gizli iktidar ortaklarımız olduğunu sonra fark ettik. Çeşitli formatlar ile millete hizmet yolundaki akamete uğratmak için ellerinden geleni yaptılar. Bütün dünya ve hatta 78 milyon vatan evladı 27 nisan e-muhtıraya kilitlenmişti. E-muhtırayı adres yanlış dedik, postaladık gitti. Bizim tanıdığımı tek adres var millettir. Hesabı millete verir.ondan sonra tılsım bozuldu. Bu uğurda her şeyi göze alan bir iktidar vardı. Vesayet odakları durmadı parti kapatma yargı darbeleri paralel çete. Bitti mi bitmedi, işimiz daha çok. Hem kalkınma alanında hem de demokratikleşme alanında, daha fazla insan onurunu yüceltecek yeni uygulamaları getirmesi gibi zorunluluk var. Bu operasyonlar neden bitmiyor diye kimse sormasın bitmez. Ne zaman biter, bunlar sivil insanları öldürmeye devam ederse, vatandaşlar rahat iş tutamazsa, istediği gibi yaşama imkanı elde edemezse bu operasyonlar devam edecek. Terör örgütünde büyük bir panik var. İçeride ve dışarıdaki desteğini kaybediyorlar. 7 Haziran öncesi ile 1 Kasım sonrası farklıydı. Gittikleri yerden elleri boş dönüyorlar. Allaha şükür orada devlete olan güven günden güne artıyor.

- CHP VE MHP’YE ÇAĞRI: Bu hareketin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan. Kuruluşta da böyleydi bugün de böyle. Uyum içerisinde memleket işlerini en iyi şekilde yapma gayretindeyiz. Türkiye zor bir bölgede. Etrafında 100 yıl ertelenene bir hesap var. O hesap tekrar sinsi planların uygulamaya konulacağı dönemden geçiyoruz. Diğer siyasi partilere bir önerim var. Doğu ve Güneydoğu’da siyaset görevi sadece Ak Parti veya terör örgütü destekli partinin değildir. CHP, MHP diğerleri de gitmeli. Bölgede şartlar aynı değil. Gitsinler teşkilatsınlar. Eleştirmekten vazgeçsinler ‘biz de varız’ desinler bölücü örgüt tasfiyesi daha da hızlanacak.

- İÇERİDE DE DOSTLAR ARTACAK: Dost bildiğimiz bazı üst akıllar bizim hayrımıza olmayan bir takım hesaplar kitaplar içerisindedir. Samimiyeti ortaya koyma zamanıdır. Dışarıda düşmanları azaltacağız dedik. İlave yapıyoruz. İçeride de dostluklarımızı artıracağız. Toplumun yarısının fiilen desteği var. Potansiyel kitle de diğer yarısı. Daima iyi ve güzeli ön plana alan siyaset anlayışını geçmişte olduğu gibi sürdürmeye devam edeceğiz. Zaman kaybettiren anlamsız konuşmalardan uzak duracağız. Laf sütüne laf değil taş üstüne taş koyacağız. Onlar şiddet dilini kullansalar da nefret diline karşı kardeşlik dilini kullanacağız.

GÖSTERGELER İYİ: Ekonomide göstergeler çok iyi. Kam borçlanması var. Çok iyi talep oluştu.  İlk çeyrekte en hızlı büyüyen 5 ülke arasında yer aldı. Çin Hindistan dışında ilk 3 içinde. İşsizlik yükselmiyor. Hafiften düşme eğilimine girdi. Turizm krizi, bölgede yaşananlar ortada. Dünya ekonomisi küçülüyor.