Yıldırım'dan başkanlık mesajı !

Yıldırım'dan başkanlık mesajı !

Binali Yıldırım, Erdoğan dışında başkanlık mesajı veren ilk kişi oldu.

Binali Yıldırım, “Sıra başkanlıkta” sözleriyle ‘kriz’in ardından Erdoğan dışında ‘başkanlık’ mesajı veren ilk isim oldu.

22 Mayıs’taki AKP kongresinde aday olabilecek en güçlü isimlerden biri olduğu söylenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte katıldığı toplu açılış töreninde “Sıra başkanlıkta” sözleriyle ‘kriz’in ardından Erdoğan dışında ‘başkanlık’ mesajı veren ilk isim oldu.

Malatya’daki toplu açılış töreninde Erdoğan’dan önce söz alan Yıldırım konuşmasına, “Allahına kurban, gadanızı alayım” diyerek başladı.

Eski başbakan ve cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın doğum yeri olan Malatya’da, Özal’a referansla “Cumhurbaşkanı, başbakanlar çıkaran, Türkiye’nin birliğinin kardeşliğinin beraberliğinin teminatı olan Malatya’ya ne yaparsak yeridir, ne yaparsak hakkıdır” diyen Yıldırım, AK Parti iktidarının Malatya’da yurttaşların hayatını kolaylaştıran hizmetleri teker teker tamamladığını söyledi.

Yıldırım şöyle devam etti: “Şimdi sıra başkanlıkta. Malatya başkanlık sistemini getirmeye hazır mı? Malatya’dan seslenen bu ses dalga dalga Türkiye’nin her köşesine ulaşacak, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek. İşte hizmet işte millet işte Malatya.