Yine kandırıldık ! Suudiler bizi aldattı mı ?

Yine kandırıldık ! Suudiler bizi aldattı mı ?

Cumhurbaşkanı ve hükümet Suriye politikasındaki imajı düzeltmeye çalışırken, Suudi Arabistan'ın da bize sırt çevirdiği ortaya çıktı.

Türkiye’nin Suriye politikasındaki en büyük müttefiki, Suudi Arabistan da “batan gemiden” atladı. Suudi Kralı Selman, Rusya Lideri Putin’e, “Suriye’de birlikte çalışmaya hazırız” dedi. Böylece Erdoğan’ın cemaat, Esad, İsrail, PKK ve ABD Başkanı Obama’dan sonra, Suudi Kralı da “kandırmış” oldu.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Suudi Kralı Selman, düşürülen Rus uçağından sonra Suriye’de Türkiye’nin en büyük “hasmı” konumuna gelen Rusya’ya, “Suriye’de sizinle birlikte çalışmaya hazırız” mesajı verdi. Böylece “Erdoğan’ı kandıranlar listesine”, Cemaat, Esad, İSrail, PKK ve son olarak ABD Başkanı Barack Obama’dan sonra, Suudi Arabistan Kralı da dahil oldu.

Suudi Kral’ın “sizinle çalışacağız” mesajı, Rusya Lideri Vlamidir Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde geldi.

Putin, ABD ve Rusya’nın üzerinde uzlaştıkları, Suriye’de 27 Şubat’tan itibaren ateşkese gidilmesine ilişkin anlaşma konusunda bilgilendirme yapmak için Suudi Arabistan Kralı Selman’ı aradı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in sırasıyla Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suudi Arabistan Kralı Selman ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonla görüştüğü ifade edildi. Açkılamada, Kral’ın Rusya ve ABD arasinda varılan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve “ateşkesin işlemesi için Rusya ile ortak çalışmaya hazır olduğunu” söylediği vurgulandı. Kremlin, iki liderin “Suriye konusunda bağlantıda olmayı sürdürme konusunda anlaştıklarını” da duyurdu.