''Yolsuzluk dosyalarını Erdoğan'a götürdüm. Başıma gelmeyen kalmadı''

Güncelleme:

Eski AK Parti milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez katıldığı canlı yayında "Yolsuzluk dosyalarını Erdoğan’a götürdüm diye başıma gelmeyen kalmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru Turhan Çömez TELE1’de Tuncay Molaveyisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet’e konuk oldu.

Çömez, suç örgütü lideri olmakla Sedat Peker’in ifşa ettiği Ünsal Ban ile ilgili önemli iddialarda bulundu. Ünsal Ban’ın Londra’da şirketi olduğuna değinen Çömez, “Ünsal Ban’ın mali müşaviri gelip bana bilgi verdi. İki şirketi var. Kuzey Londra’da FETÖ’nün para kasası ile beraber Ünsal Ban’ın aldığı devasa mülklerin peşine düşün. Malta’da bir şirket kurdu Ünsal Ban. Almanya’dan bir yat alındı, Malta’ya gitti. Yunanistan ve Türkiye’ye kaç kez girdi bir araştırın. FETÖ’den kaçan isimleri bu yat ile mi taşıdılar? Sedat Peker’in bahsettiği konulardan hiç bahsetmiyorum bile.” şeklinde konuştu.

 “BAŞIMA GELMEYEN KALMADI”

Yolsuzluk iddialarını sıralayan Çömez devamında “İlk dönemde milletvekili olduğum dönemde yolsuzluk var dedi. Götürdüm Yolsuzluk dosyalarını Abdullah Gül’ün eline verdim. Oradan netice alamadım götürdüm Erdoğan’a verdim. Ardından başıma gelmedik kalmadı. İsyan ediyorum bütün bunlara. Nasıl bir müslümanlık, nasıl bir vatanseverliktir, nasıl bir yurtseverliktir. Bu kadar rezaletin üzerine nasıl oturup iktidarınızı sürdürebileceksiniz” dedi.

"RÜŞVET İDDİALARINI ULAŞTIRDIM AMA MANZARA DUVAR"

Çömez, Peker’in SPK’deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili daha öncede açıklamada bulunmuştu. Peker’in anlattıklarının kendisine daha önce yaşadığı bir olayı hatırlatan eski AK Partili Çömez şunları söylemişti. 

“Ankara’da bir iş adamı bana geldi ve ‘Bir yatırım yapacağım ancak Maliye Bakanlığı benden rüşvet istiyor’ dedi. Bana anlattıklarını yazılı bir şekilde verdi. Bunu aldım zamanın Başbakan yardımcısı Abdullah güle verdim. ‘Bunun gereğini yap’ dedim. 2 gün sonra bu rüşvetin muhatabı olan Bakan aradı ‘Acil konuşmamız lazım beni neden şikayet ettin’ dedi. ‘Neden şikayet etmeyeceğim gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmışsın’ dedim.  ‘Verdiğin mektubu Abdullah Gül bana ulaştırdı’ dedi. Şaşırdım rüşvet ihbarını Başbakan Yardımcısı iddiaların muhatabına ulaştırmış. Bu sefer çağırdım iş adamını ‘Bana Başbakan’a hitaben yaşadıklarını anlatan bir mektup yaz’ dedim. Yazdı. Aldım Başbakan’a götürdüm. Başbakanlık bir duvar hiç bir ilgi yok. O dönemlerde de Başbakan’ın mitinglerde verdiği bir beyanat var. ‘Yolsuzluğun damarına girdik’ diyor. İktidara da böyle geldi ya AK Parti. Fakat bu kadar net bir rüşvet iddiasını kendim ulaştırdım. Ama karşılaştığım manzara duvar.”

 Öte yandan geçtiğimiz günlerde AK Parti Balıkesir Milletvekili Çömez, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Erdoğan'ın bir grup eski AK Parti'li ile görüştüğünü" ve "İşleri nasıl topalarız?" diye sorduğunu öne sürmüştü. Çömez, eski AK Parti'lilerin ise, "Devlet kurumlarını eskisi gibi çalıştırın. Eski yol arkadaşlarınızın söylediklerine itibar edin" diyerek yanıt verdiğini iddia etmişti. Çömez, eski AK Parti'lilerin kendisine, "İpin ucu kaçmış, toparlanmaz artık" dediklerini aktarmıştı.