YSK reddetse de İYİ Parti'nin Mersin adayı yine Kocamaz oluyor

YSK reddetse de İYİ Parti'nin Mersin adayı yine Kocamaz oluyor
Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu, İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir adayı Burhanettin Kocamaz'ın aday olamayacağı bugün verilen kararla kesinleşti. Ancak İYİ Parti'de Mersin için hazırlanan "İkinci Kocamaz Planı" devreye girdi.

İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Burhanettin Kocamaz'ın adaylığı, Mersin İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti.

Bunun üzerine İYİ Parti ile Demokrat Parti anlaşarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için bu sefer Burhanettin Kocamaz Demokrat Parti'den aday olarak gösterilmişti.

Ancak Mersin İl Seçim Kurulu Kocamaz'ın DP'den adaylığını da reddetti. YSK da bugün Kocamaz'ın hem İYİ Parti'den hem Demokrat Parti'den aday olamayacağının karara bağladı.

YSK'dan gelen bu haberin ardından harekete geçen İYİ Parti yönetimi B Planını devreye aldı. 31 Mart yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yine bir "Kocamaz" aday gösterilecek. Ancak bu "Kocamaz" asıl aday Burhanettin Kocamaz değil, eşi Hatice Kocamaz olacak. Burhanettin Kocamaz da eşinin listesinden belediye yönetimine girerek Belediye Başkan Yardımcısı olacak ve aslında belediyeyi yöneten gerçek kişi olacak.

Tüm seçim kampanyaları yine Burhanettin Kocamaz'ın üzerinden ilerlenecek ve seçmenin aklı karışmaması için sadece "Kocamaz" soyadı üzerinden propaganda yapılacak.