YSK'DAN MHP KURULTAYI İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA !

YSK'DAN MHP KURULTAYI İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA !

YSK Başkanı Sadi Güven, MHP kurultayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Çankaya Seçim Kurulu'nun MHPolağanüstü kurultayına ilişkin kararına yapılan itirazla ilgili olarak, "Gündemde var. Bugün saat 16.00'da görüşeceğiz, bir üye de benim. Ne çıkacak, ben de merak ediyorum, bakacağız" dedi

YARGITAY DA TESCİLLEMEDİ

MHP Genel Merkezi avukatı Yücel Bulut, twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Tüzük Değişikliklerinin Parti Tüzüğüne İşlenmesine ilişkin talepleri reddetmiştir” dedi. Yargıtay, tüzük değişikliğine ilişkin incelemesini, iptal davası sonrası yapacağı bildirildi.

BAHÇELİ: YSK'NIN AÇIKLAMASINI BEKLEYECEĞİZ

Bugünkü MHP Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, MHP'de yaşanan yargı sürecini değerlendirirken, "Mahkemenin kararına saygısızlık yaparak itirazlarını sürdürmektedirler. Mahkeme seçimin yapılamayacağını söylemiştir. bugün saat 16:00'da YSK karara varacağını ifade etmiştir. Yasal olarak kurultay yapılmamıza engel yoksa bayram gibi kurultayı yapacağız. Yok bu kabul edilmiyorsa, zaten bizim 9 Ekim'den itibaren kongre sürecimiz ile 18 Mart 2018 tarihli olağan kongremiz yapılacaktır, o çalışmalara başlayacağız. belki de bu hayırlara vesile olur" demişti.

AA