YSK'nın İstanbul kararı sonrası AK Parti'den bir itiraz daha

YSK'nın İstanbul kararı sonrası AK Parti'den bir itiraz daha
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK'ya gideceğiz" dedi.

YSK, AK Parti’nin İstanbul için yaptığı ‘tüm oylar yeniden sayılsın’ itirazı üzerine toplandı. 14 saatlik toplantının ardından YSK, talebin reddedilmesine karar verdi.

Kararı duyuran AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel açıklamasında, "Seçim kurulunun yerleşmiş içtihatları var. Bu içtihatlara bağlı kalarak sayım talebimizi haklı buldu. 51 sandıkta sayım kararı aldı. Diğer taleplerimiz reddedildi ama bu sürecin bittiği anlamına gelmiyor. 51 sandıkta bütün oylar sayılacak. İstanbul’da 31 ilçede yeniden sayım talebimiz reddedildi" dedi.

Ayrıca YSK'nın ret kararı üzerine bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan geldi. Yavuz, "Bunca usulsüzlük ortadayken böyle bir karar verilmesi anlaşılır gibi değildir." şeklinde iddiada bulunarak olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak YSK'ye gideceklerini belirtti.

YSK, AK Parti'nin İstanbul için yeniden sayım kararını reddettiYSK, AK Parti'nin İstanbul için yeniden sayım kararını reddetti

İşte İstanbul’daki 21 ilçede yeniden sayılacak 51 sandıkİşte İstanbul’daki 21 ilçede yeniden sayılacak 51 sandık

AK Parti'nin iddiaları üzerine İstanbul'da büyük operasyonAK Parti'nin iddiaları üzerine İstanbul'da büyük operasyon

 

 

 

Seçiniz...