YSK'nın kararında tüm Türkiye'yi utandıran ve üzen ayrıntı

YSK'nın kararında tüm Türkiye'yi utandıran ve üzen ayrıntı
Güncelleme:

Türkiye için en kritik kararı veren kurumların başında gelen Yüksek Seçim Kurulu'nun kararının doğru olup olmadığı tartışıladursun, asıl kararın arkasındaki bu ayrıntı bizleri hem üzdü hem de utandırdı.

Yürksek Seçim Kurulu'nun dün akşam verdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi sonuçlarının iptali ve sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçimleri yenileme kararının estirdiği fırtına tüm hızıyla sürerken Haber3.com olarak tüm Türkiye'nin görmediği ayrıntıyı gündeme taşıyor.

Ancak YSK'nın kararı ve YSK'nın kararı sonrası yapılan açıklamaların gölgesinde bir gerçek var ki gözümüz oraya kaydığında hem üzlüyoruz hem de utanıyoruz.

Burada anlatmak istediğimiz "üzüntü" ya da "utanç" YSK'nın verdiği karara ya da kaç üyenin evet kaç üyenin hayır dediğiyle ilgili değil. Türkiye Cumhuriyeti'nde yapılan ve demokrasinin temel taşı olan seçimlerin kaderinin sadece erkeklerin elinde olmasıyla ilgili.

Dün YSK'nın 11 üyesi İstanbul için tarihi bir karar verdi. Tarihi kararın altında 4'ü itirazı reddeden, 7'si itirazı kabul eden 11 imza var. Ama bu imzaların hepsi erkeklere ait.

Yani Türkiye bu kadar önemli ve tarihi bir karar alırken, oy verenlerin tamamının erkek olması bizler için hem üzücü hem de utanç vericidir.

Seçiniz...