Polonyalı Grubun Başbakan Sevgisi ‘Seçim Şarkıları’na Yansıdı

Polonyalı Grubun Başbakan Sevgisi ‘Seçim Şarkıları’na Yansıdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Polonya’da İstiklal Marşı’nı okuyan LUX MEA Polonya Türkiye Sanat Grubu Koro Üyeleri Beylikdüzü Belediyesi’nin organizasyonuyla Türkiye’ye geldi. AK Parti’nin seçimlerde kullandığı şarkıları seslendiren koro Başbakan Erdoğ

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Polonya’da İstiklal Marşı’nı okuyan LUX MEA Polonya Türkiye Sanat Grubu Koro Üyeleri Beylikdüzü Belediyesi’nin organizasyonuyla Türkiye’ye geldi. AK Parti’nin seçimlerde kullandığı şarkıları seslendiren koro Başbakan Erdoğan için ‘Haydi bir daha’ şarkısını söyledi.

Beylikdüzü ve Polonya Smigel Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolünün imzalanmasından sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin 600. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle İstanbul’da kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Polonya’da İstiklal Marşı’nı okuyan Tluszcz Belediyesi LUX MEA Polonya Türkiye Sanat Grubu Koro Üyeleri Türkiye’ye geldi. İhlas Haber Ajansı’nı (İHA) ziyaret eden 15 kişilik heyet, AK Parti’nin seçimlerde kullandığı ‘Aynı Yoldan Geçmişiz Biz Aynı Sudan İçmişiz Biz’, ‘Dombıra’, ‘Haydi Bir Daha’, ‘Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’ şarkılarını seslendirdi. 9 kişiden oluşan koro canlı performansıyla göz doldurdu. Türkçe bilmemelerini rağmen söyledikleri şarkıları anlayan grup, hatasız okudu.

“BAŞBAKANIN ENERJİSİNİ ŞARKI SÖYLERKEN HİSSEDİYORUZ”

Başbakan Erdoğan’ın siyasette çok aktif olduğunu söyleyen Klauolca Waligora, Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini Avrupa’da da çok sevildiğini belirtti. Waligora, Türkiye’de olmanın mutluluğunu da şöyle anlattı: “Başbakanını enerjisinden çok mutluluk duyuyoruz. Ve başbakanın enerjisini şarkı söylerken hissediyoruz. Sözleri anladığımız için de daha da mutluluk duyuyoruz. Burada olmaktan da çok keyifliyiz.”

Dawid Waligova, “Başbakanı geçenlerde Polonya’ya geldiğimde tanıdım. Kendisinden çok etkilendim. İnternetten araştırdığımda Avrupa’da büyük bir lider olduğunu anladım. Kendisini desteklemek için de buradayım. Bir lider olarak çok büyü bir enerjisi var” dedi.

Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Aliya Morowska ise İstanbul’un tarihi, kültürel anlamda çok zengin bir yer olduğunu burada da olmaktan çok mutluluk duyduğunu söyledi.