Prof. Dr. Başer, Bakan Koca'yı yalanladı

Prof. Dr. Başer, Bakan Koca'yı yalanladı
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Şu ana kadar ikinci kez koronaya yakalanan kişi" görmedik çıkışının ardından, Prof. Dr. Bengi Başer'den "3 doktorumuz ikinci kez koronaya yakalandı ve birinin durumu kritik" açıklaması geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Bilim Kurulu ile yaptığı kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunmuştu.

Koca, ''Şu ana kadar ikinci kez hastalığı geçiren kişileri görmedik. Bu olmayacağı anlamına gelmez" ifadelerini kullanmıştı.

KOCA'NIN SÖZLERİNE JET HIZIYLA CEVAP

Kadıköy Medicana Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bengi Başer, Fahrettin Koca'nın sözlerinin ardından Twitter hesabından dikkat çeken bir bilgi paylaştı. 

3 doktorun ikinci kez korona virüse yakalandığını belirten Başer, şu paylaşımda bulundu:

"3 meslektaşım maalesef ikinci kez koronavirüs tanısı aldı. İkisi tedavi oldu ama birisi şu an yoğun bakımda.. Dilerim bu sayı zamanla artmaz.! “Biz ikinci vakayı görmedik” diyen meslektaşlarım bilsin ki, bu virüs bize daha çok şey öğretecek...

Prof. Dr. Başer, Bakan Koca'yı yalanladı - Resim : 1

"SAVAŞLAR 'BEN' DİYEREK KAZANILMAZ"

Prof. Dr. Bengi Başer, daha sonra önemli bir uyarıda daha bulundu.

Başer, şu ifadeleri kullandı:

Covid-19’a karşı mücadele ortak akıl ve birliktelikle yapılmalıdır.Oysa ki idarecilerimiz belediyeleri, STK’ları ve meslek odalarını, bazı hekimler bazı branşları ötekileştiriyor. Bu bir savaş.! Savaşlar “ben” diyerek değil, “biz”diyerek kazanılır..Kimse kimseyi ötekileştirmesin.

Prof. Dr. Başer, Bakan Koca'yı yalanladı - Resim : 2