Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun Vefatı

Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun Vefatı

Prof. Dr. Hayrettin Karaman:- "Topaloğlu, hakkıyla alim ve hayatını güzel dine hizmete adamış, güzel ahlak sahibi, merhametli, yardımsever hasılı İslam'ın erdem saydığı güzelliklerin çoğuna sahip bir Allah'ın güzel bir kuluydu"

İSTANBUL (AA) - İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, 55 yıllık arkadaşı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Hakkıyla alim ve hayatını güzel dine hizmete adamış güzel ahlak sahibi merhametli yardımsever hasılı İslam'ın erdem saydığı güzelliklerin çoğuna sahip bir Allah'ın güzel bir kuluydu" dedi.

Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliği ve öğretim üyeliğinin yanı sıra Bekir Topaloğlu'nun yazdığı kitaplar dolayısıyla sayılamayacak kadar çok öğrencinin yetişmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Topaloğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da imam hatip lisesinde öğretmenliğini yaptığını daha sonra da fikirleriyle, istişareleriyle hocası olmaya devam ettiğini aktaran Karaman, şunları kaydetti:

"Bekir Bey, benim 55 yıllık arkadaşım, yoldaşım, dava arkadaşımdı. Hakkıyla alim ve hayatını güzel dine hizmete adamış, güzel ahlak sahibi, merhametli, yardımsever, hasılı İslam'ın erdem saydığı güzelliklerin çoğuna sahip Allah'ın güzel bir kuluydu. Bizim inancımız, hüsnüzannımız böyle. Onu kaybetmekten çok üzgünüz. Biz her bu olayda, 'inna lillah ve inna ileyhi raciun' diyoruz. Hepimiz Ona aitiz, ondan geldik, onun iradesiyle var olduk ve yine ona döneceğiz. Bu kaçınılmaz ama biliyoruz ama vaki olduğunda başımıza geldiğinde üzülüyoruz, üzülmemek elde değildir."

Geçen hafta geçirdiği beyin kanamasının ardından Medeniyet Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan Bekiroğlu, gece hayatını kaybetmişti. Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun cenazesi bugün ikindi vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.