Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan yeni açıklama: ''Yanlış anlaşıldım!''

Güncelleme:

Prof. Dr. Ercümen Ovalı’dan Türkiye’yi heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Ovalı, "Artık kurduğumuz sistemin güvenli olduğu kanıtlandı. Şimdi kahramanlarım içeri giriyor. 23 Nisan için sözleştik" dedi. Ancak Prof. Dr. Ovalı ilerleyen saatlerde yeni bir açıklama daha yaptı.

Koronavirüs aşısı geliştirmek için ekibiyle birlikte laboratuvarda kendini karantinaya alan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bu sabah Türkiye’yi heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu.

"23 NİSAN ALLAH NASİP ETSİN"

Ercüment Ovalı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada koronavirüs ilacı için "23 Nisan tarihini verirken “7 gün 16 saat laboratuarda çalıştıktan sonra artık kurduğumuz sistemin güvenli olduğu, kanıtlandı şimdi kahmanlarım içeri giriyor. Kaldığım yerden onlar devam edecek. İlk ekip Yurtsever Bulut, Gözde ,Recai, sonra sayıları kademeli olarak artacak.23 Nisan için sözleştik...” ifadelerini kullandı.

Ercüment Ovalı bir takipçisinin, “Tam olarak ne yapıyoruz” sorusu üzerine ise “Sadece mücadele ediyoruz diyelim. 23 Nisan...100. Yılımız. Allah nasip etsin... Dua edin... Hepimiz için” yanıtında bulundu.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan yeni açıklama: ''Yanlış anlaşıldım!'' - Resim : 1

"YANLIŞ ANLAŞILDIM"

Ancak tüm Türkiye'yi heyecanlandıran Prof. Dr. Ercüment Ovalı bu paylaşımın ardından yeni bir açıklama yaparak, yaptığı açıklamasının yanlış anlaşıldığını söyledi.

Ovalı'nın paylaşımı şu şekilde:

Medyada covid19'un ilacını bulduk gibi paylaşımlar görüyorum. Bu dogru değil. Uzun suredir emek verdiğimiz projelerimizde nerelere geldiğimizi açıklayacağız.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan yeni açıklama: ''Yanlış anlaşıldım!'' - Resim : 2

PROF. DR. ERCÜMENT OVALI KİMDİR?

1961’de Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniveristesi Tıp fakültesinde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında 19 Mayıs Üniversitesi'nde, İç hastalıkları ihtisasını aynı üniversitede 1991'de Hematoloji üst ihtisasını 1997’de Marmara Üniversitesi Tıp fakültesinde tamamladı.

Öğretim üyeliği hayatına 1992 KTÜ iç hastalıklarında başlayan Ovalı, 1994’de Doçent 1999 da Profesör oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Hematoloji bilim dalında öğretim üyeliği görevini yaparken 1 Aralık 2010’dan sonra Acıbadem Labcell hücre laboratuvarı ve Kordon kanı bankası Mesul Müdürü oldu. 59’u yurt dışı makale olmak üzere 370 den fazla yayına sahip olup, yurt dışı yayınlarının citation oranı 2.5 dir.

Son 18 yıldır hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik uygulaması ilgili olarak çalışmaktadır. İlk olarak 1998-2007 arasında KTÜ Kemik iliği nakli Merkezi Sorumluluğunu yürüttü. Yine bu süreç içerisinde Sağlık Bakanlığı Kemik iliği nakli Komisyonunda üye ve Kordon kanı bankaları Koordinasyon kurulunda başkan olarak görev yaptı.

2003 yılından sonra KTÜ adına ülkemizin ilk GMP laboratuarının Trabzonda kuruluşunda proje koordinatörü olarak faaliyet gösterdi ve 2007 yılından sonrada bu proje kapsamında GMP şartlarında üretim yeri ruhsatına sahip ilk mesul müdür olarak Mezenkimal kökhücreler başta olmak üzere 14 ayrı hücresel tedavi ürününü ülkemize kazandırdı.

1 Aralık 2010 dan bu yana da Acıbadem sağlık grubu hastaneleri GMP ve Hücre tedavi ürünleri danışmanlığını ve Mesul Müdürlüğünü ile Doku Tipleme Laboratuarları sorumluluğunu yapmakta ve Acıbadem Kozyatağı Kemik iliği nakil merkezinde çalışmaktadır.

Yaptığı önemli çalışmalar arasında , yarı uyumlu nakillerde TCR alfa beta seleksiyonuna ilave olarak APC deplesyonu ile nakil mortalitesi ve komplikasyonlarında 19 hastalık bir seride %50 azalmaya neden olduğunu göstermesi olup bu çalışması devam etmektedir.

Devam eden diğer önemli çalışması ise dünyada ilk kez DMD hastada allogeneik umblikal kord mezenkimal kök hücreleri ile sağlıklı distrofin geninin nakledilebileceğini gösterdiği araştırmasıdır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Seçiniz...