Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: ''Yasağın devam etmesinde fayda var''

Güncelleme:

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı televizyon programında koronavirüs salgını ve sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu değerlendiren Mehmet Ceyhan, sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"YASAĞIN DEVAM ETMESİNDE FAYDA VAR"
Sağlık açısından sokağa çıkma yasağının devam etmesinde fayda olduğunu söyleyen Ceyhan, "Ama bir taraftan da işin ekonomik boyutunu unutmamak lazım. Bir ülke sürekli sokağa çıkmayarak, iş yerlerini kapatarak kendi varlığını sürdüremez. Mutlaka bazı tedbirler kaldırılacak ya da konacak. Her kaldırılan tedbirin risk oluşturduğunu düşünmek lazım. Şöyle bir ortam düşünün; bütün insanlar dışarıya çıkın dediğinizde maskesini düzgün takıyor ve fiziksel mesafeye dikkat ediyor. Sizin zaten hiçbir tedbir almanıza gerek kalmaz ki o zaman. Düğün ve nişanlarını yaparsınız, barları ve restoranları açabilirsiniz. Camilerde ibadetinizi yapabilirsiniz. Bütün bu problemler bazı insanların kurallara uymaması nedeniyle ortaya çıkıyor. Herkes kurallara dikkat ederse virüsün insanlara bulaşma şansı yok" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM
Aralık ayında ortaya çıkan Kovid-19 pandemisi, 11 Mart günü Türkiye'ye sıçramasından bu yana ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Kovid-19, şimdiye dek 159 bin 797 vatandaşımıza bulaşırken 4 bin 431 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep oldu. 723 hasta yoğun bakımda yaşam savaşı verirken virüse yakalanan 122 bin 793 hasta iyileşerek taburcu edildi.

Seçiniz...