Prof. Dr. Ovalı'dan kendisini eleştirenlere sert yanıt!

Güncelleme:

Attığı Dornaz Alfa tweeti nedeniyle eleştirilen ve 2 farklı aşı için hayvan testi aşamasına geçildiğini açıklayan Prof. Ercüment Ovalı, tartışma programlarından kendisini eleştiren bilim insanlarına tepki gösterdi. Ovalı ayrıca Bakan Fahrettin Koca'nın kendisi hakkındaki sözlerine de yanıt verdi.

Attığı Dornaz Alfa tweeti nedeniyle eleştirilen Prof. Ercüment Ovalı, tartışma programlarından bilim insanları tarafından eleştirilmesine tepki gösterdi. İlaç bulduğunu iddia etmediğini ifade eden Ovalı, “Ben ilaç buldum demedim o düzeltmeyi yapmış olmaktan utanıyorum.” şeklinde konuştu.

Habertürk’ten Kürşad Oğuz’un sorularını cevaplayan Ovalı “Bilim adamlarının anlayamamasından utanıyorum. Ben ilaç buldum demedim o düzeltmeyi yapmış olmaktan utanıyorum." ifadelerini kullandı.

Dornaz alfa ile ilgili geliştirilen tedavi yöntemine ilişkin konuşan Ovalı, “Kistik fibrozisli hastaların hiçbiri Covid-19'dan ölmemiş. Makale 17 Nisan'da yayınlanmış, insanlarla yazıştık. Amerika'daki bir kadının değiştirdiği ilaç üzerine iyileşmesini İncil'deki duayla iyileştiğini sanması ilham oldu. İlaç birden karşımıza çıktı. Acilen test edilmeli. iyi sonuçlar olabilir. Olursa da insanlara ulaştırılmalı. Sonuçlar tesadüfi olabilir ama bu çalışma yarın sabah başlamalı.” dedi.

Tartışma programlarından bilim insanlarının kendisini eleştirmesine de tepki gösteren ovalı “TV bilim adamları bana 'Yüzünde çamur var' diyemez. Biz bataklıkta çalışıyoruz. Günde iki öğün ya yiyorum ya yemiyorum arkadaşlarım da öyle. Ama şunu fark etsinler; biz onların konumunda değiliz. Biz klinikteki bataklıkta çalışıyoruz. Beni eleştirebilmek için biz, 6 proje, 4 ürün, 3 makale ortaya koyduk. En az benim kadar çalışma ortaya koymaları lazım” şeklinde konuştu.

Bakan Fahrettin Koca'ya yanıt

Katıldığı canlı yayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisine yönelik sözlerine yanıt veren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Benim asla kuşkum yok. Ben Bakan Beyin (Fahrettin Koca) çok doğru ve çok iyi bir adam olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen bir iletişim kazası olmuş. Ben Bakan Bey’in gerçekten çabaladığını hissediyorum” dedi.

Prof. Dr. Ovalı, Bakan Koca’nın kendisine yönelik eleştirel sözlerine ilişkin, “Ben Bakan Beyin (Fahrettin Koca) çok doğru ve çok iyi bir adam olduğunu düşünüyorum. Çünkü bazen mücadele eden insanların gözünden ne yapmak istediklerini, nasıl durmak istediklerini anlarsınız. Bakan Bey, böyle bir insanlardan bir tanesi. Benim projelerim orada. Muhtemelen bir iletişim kazası olmuş. Ben Bakan Bey’in gerçekten çabaladığını hissediyorum. Kim istemez ki ülkesinde böyle bir enfeksiyonu en iyisiyle tüm gücüyle yok eden bir insanın… Benim asla kuşkum yok. Sağlık Bakanı’ndan asla kuşkum yok ama sorun bu anlamda kimseyi suçlamak da istemiyorum ama ben eminim herkes Bakanlık’taki birçok insan inanın çalışıyorlar. Burada hiç kimsenin biriyle sorunu olduğunu düşünmüyorum. Bazen başarısız da olabiliriz ama önemli olan performans göstermek” dedi.

Seçiniz...