Prof. Dr. Özgür Demirtaş Türkiye için 5 maddelik hayalini açıkladı

Güncelleme:

Yıllar öncesinde yaptığı hem döviz kuru için hem de ekonominin geleceği uyarıları bugün malesef gerçek olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş hayalindeki Anayasa'yı 5 madde ile açıkladı.

Ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş paylaşımları ve yorumlarıyla ilgi çekmeye devam ediyor. Demirtaş'ın yıllar önce yaptığı bir ekonomi değerlendirmesi tam da bugünleri işaret ettiği için yeniden gündeme gelmişti. Demirtaş bu defa farklı bir konu hakkındaki yorumunu yine Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Özgür Demirtaş paylaştığı videoda idealindeki anayasayı açıklarken görülüyor. İşte Demirtaş'ın üç madde ile sıraladığı o anayasa modeli:

"DEVLET, HAKLARIN GÜVENCESİ OLMAK ZORUNDADIR"

"Bu ülkede kim yaşıyorsa yaşasın, bu ülkenin her vatandaşı için o vatandaş istediğine inanır istediğine inanmaz, istediğini giyer istediğini giymez, başkasına zarar vermediği sürece istediğine inanır ve söyler istediğine inanmaz ve söylemez. Devlet bu hakların güvencesi olmak zorundadır.

İkinci madde, birinci madde değiştirilemez ve yoruma açık değildir."

"NE O PARTİ NE O PARTİDE ÇALIŞANLAR BİR DAHA SEÇİLEMEZ"

"Üçüncü madde, hükümetler neyse sistem ister parlamenter ister başkanlık, hükümetler her dört veya beş yılda bir seçilir. Ne yaparsa yapsınlar pizza skorlarında eğer 5 sıra atlama gerçekleştirilemezse o hükümet düşer, ne o parti ne de o partilerde çalışan kişiler bir daha seçilemez"