Prof. Naci Görür'den uykularımızı kaçıracak deprem açıklaması

Prof. Naci Görür'den uykularımızı kaçıracak deprem açıklaması
Güncelleme:

Ünlü deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Adıyaman'da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından "beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir" dedi.

Dün saat 15:38’de Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde değrem oldu. AFAD verilerine göre depremin büyüklüğü 4.3 olarak açıklandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıklarken depremin merkez üssü olarak Adıyaman gösterildi.

Prof. Dr. Görür'den deprem değerlendirmesi

Korkutan depremin ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, şu ifadeleri kullandı;

“7’nin üzerinde deprem üretmiş'' 

Görür, “Arkadaşlar Çelikhan/Taşdamlar'da 4,5'lik deprem oldu. Elazığ depreminden sonra ben Çelikhan-Erkenek hattı tehlike altına girdi dikkat edilmeli diye sürekli uyarmaya başladım. Bu hat 1893'de 7'nin üzerinde deprem üretmiş” dedi.

“Öne çekmiş olabilir'' 

Korkutan depremle ilgili uyarıda bulunan Görür, “Bugünkü deprem beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir” ifadelerini kullandı.

Harita paylaşıp uyardı

Depremle ilgili harita da paylaşan Görür, şu ifadeleri kullandı

“Yeni olan deprem Çelikhan-Erkenek fay kolunun doğu ucunda. KAF'ın Sivrice- Pütürge hattı 2020 Elazığ depremi ile kırılmıştı. Ben Elazığ depreminin Çelikhan- Erkenek hattına stres transferi yapmış olabileceğini söylemiştim. Çelikhan- Erkenek ve Maraş Türkoğlu hattı dikkatli olmalı.”