Protesto edilen heykelin sahibinden şoke karar

Protesto edilen heykelin sahibinden şoke karar

Abdülhamid'e hakaret gerekçesiyle protesto edilen heykelin sahibi daha fazla gerilime yol açmamak için sergilemekten vazgeçti.

Ressam Ali Elmacı’nın Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid’in yüzünü kadın bedeni formundaki bir heykele resmetmesine tepki gösteren bir grup, İstanbul’daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi’nde bu yıl 11.’si düzenlenen Contemporary İstanbul’un açılış etkinliğinde protesto gösterisi yaptı. Yaşanan gerilim üzerine eserin sahibi Ali Elmacı çarpıcı mesajlarla dolu, önemli bir basın açıklaması yayınladı

Dün akşam saatlerinde, 10-15 kişilik bir grup sosyal medya üzerinden örgütlenerek Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi'ne geldi.
 Grup, ressam Ali Elmacı'nın çalışmasına tepki göstererek, "Heykeli kaldırın biz rahatsız oluyoruz, bu bizim atamız" dedi.
 
Ali Elmacı olayın büyümemesi için eserin kaldırılmasını kabul etti, fuar yönetimi ise heykelin kısa süre sonra yeniden sergileneceğini açıkladı.
 
"ÜLKECE YORULDUK" DİYEREK HEYKELİNİ FUARDAN KALDIRMAYA KARAR VERDİ
 
Ancak Eserin sahibi Ali Elmacı bugün, çalışmasını fuardan çekme kararı aldığını duyurdu. 
 
Elmacı,  yayınladığı açıklama ile, hem bir sanat eserine tahamül edemeyen çevrelere, hem de şiddet içermeyen bir protesto eylemini "baskın" olarak sunup muhafazakar kesime topyekün saldırmayı amaçlayan bir kısım medyaya ders niteliğinde mesajlar verdi.
 fo2-017.jpg
İşte o açıklama;
 
"Değerli kamuoyunun dikkatine,
 
Contemporary İstanbul çağdaş sanat fuarında yer alan bir eserime yönelik oluşan tepkiyi üzüntüyle takip ettim.
 
Ülkemizin olağanüstü bir dönemden geçtiği süreçte, toplumumuzu artık iyiden iyiye yoran, yaşama sevincimizi aşağı çeken gerginlik unsurlarına bir yenisini eklememek adına, eserimi Contemporary İstanbul'dan çekme kararı aldım.
 
Bu süreçte bana gösterdiği yakın destekten ötürü Contemporary İstanbul yönetimine tüm sanat emekçilerine ve dostlarıma teşekkür ederim."