Psikolojik Danışman Set: “iletişim Varolmaktır”

Psikolojik Danışman Set: “iletişim Varolmaktır”

Psikolojik Danışman Zeynep Set “İletişim varolmaktır. Bizler sosyal varlıklarız. Tek başımıza yaşayamayız” dedi.

- Psikolojik Danışman Zeynep Set “İletişim varolmaktır. Bizler sosyal varlıklarız. Tek başımıza yaşayamayız” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Teşkilatınca düzenlenen ‘Etkili iletişim' eğitimine katılan Set, parti üyelerine iletişim hakkında bilgiler vererek “iletişimin siyasette de önemli rol oynadığını dile getirdi.

Bedenden çıkan işaretlerin sözlerden daha etkili olduğunu ifade eden Set, “İletişim değişken ve dinamik bir yapıdır. Biz bilgi almak, paylaşmak, yönetmek, eğlenmek, problem çözmek için iletişim kuruyoruz” dedi.

İletişimin iş hayatında ve resmiyette de önemli olduğunu kaydeden Set, iş hayatında başarının yüzde 85’inin iletişime dayandığını, kusurların yüzde 75’inin iletişim eksikliğinden kaynaklandığını, kayıpların yüzde 80’inin ise kötü iletişimden olduğunu dile getirdi.

İletişimin insanın düşüncesinden çok yüreğine hitap etmesi gerektiğini ifade eden Set, yüreği etkileyen iletişimin başarılı olduğunu söyledi.

Set, iletişimde özellikle göz teması ve yüz ifadelerinin önemli rol oynadığını söyleyerek, “İnsan iletişimin temeli göz temasıdır. Biz hep göze konuşuruz. Bunun yanında yüz ifadesi de önemlidir” diye konuştu.

(MK-