"5. Ulusal Çocuk Kongresi"

"5. Ulusal Çocuk Kongresi"

Bağcılar'da, 6-8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kongreye, 51 ilin bilim ve sanat merkezlerinde eğitim gören 300 öğrenci katılacak- Kongrede öğrenciler, fen bilimleri, sosyal bilimler, matematik, astronomi, sanat ve dil bilimleri alanlarında hazırladıkları pr

İSTANBUL (AA) - "5. Ulusal Çocuk Kongresi", 6-8 Mayıs'ta Bağcılar'da yapılacak.

Bağcılar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kongreye 51 ilin bilim sanat merkezlerinde eğitim gören 300 öğrenci katılacak.

Kongrede sunulacak bildiriler, 23 akademisyenin oluşturduğu bilim kurulunun elemelerinden geçerek belirlendi.

Bilim kurulu, üstün yetenekli öğrenciler tarafından hazırlanan bin 200 bildiriden 175 bildiriyi sunuma uygun buldu.

Sosyal yaşamı kolaylaştırmayı amaçlayan küçük mucitlerin projeleri arasında, kasislerden elektrik üretimi, buğday bitkisine manyetik alanın etkisi, nanoteknoloji galoş, kullandıkça şarj olan cep telefonu, motorlu hasta taşıma sedyesi, sürücü uyandırma ikaz sistemi dikkat çekiyor.

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ortaklığında düzenlenecek 5. Ulusal Çocuk Kongresi'nde üstün yetenekli ve araştırmacı çocuklar bilimsel konularla ilgili hazırladıkları projelerini sunacaklar.

Çocuk ve gençleri erken yaşlarda bilime ve bilimsel araştırma yapmaya yönlendirmek, araştırmaları sunmalarına imkan ve ortam sağlamak amacıyla düzenlenen Ulusal Çocuk Kongresi, 06-08 Mayıs'ta Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezinde gerçekleştirilecek.

Kongrede geleceğin bilim insanları olan üstün yetenekli çocuklar, fen bilimleri, sosyal bilimler, matematik, astronomi, sanat ve dil bilimleri alanlarında hazırladıkları projeleri yapacakları sunumlarla tanıtacaklar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezinin, zeki ve çalışkan çocukların buluştuğu adres olduğunu ve çocukların merkezde önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

Çocukların yaptıkları icatlarla alkışı hak ettiğini aktaran Çağırıcı, "Birbirinden ilginç buluşların tanıtılacağı kongreye katılacak yavrularımıza da şimdiden başarılar diliyorum. Çocuklarımızın tanıtacağı icatları merakla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.