"Akrobatik Pedallar" Milli Takım Hayaliyle Çevriliyor

"Akrobatik Pedallar" Milli Takım Hayaliyle Çevriliyor

- Tehlikeli hareketleri nedeniyle görenlerin adeta "parmak ısırdığı" bisiklet trial sporuna gönül veren Oğuz Yardımcı, uluslararası başarılar elde ederek Türkiye'de bu spora dikkati çekmek istiyor- Tahta, demir korkuluklar, kayalıklar, süs havuzlar ve ban


ANTALYA (AA) - MUSTAFA ÇİFTÇİ - Uluslararası trial turnuvalarında Türkiye'ye dereceler kazandırmak için yola çıkan Oğuz Yardımcı, müsabakalara katılmak için gerekli parayı, oturağı olmayan bisikletiyle yaptığı akrobasi gösterilerinden elde ediyor.

Antalya'da 3 yıl önce trial sporuyla tanışan 22 yaşındaki Oğuz Yardımcı, tahta ve demir korkuluklar, kayalıklar, mendirekler, süs havuzları, banklar ve merdivenlerde iki teker üzerinde akrobatik hareketler sergiliyor. 2 bin 500 liraya aldığı ilk bisikletiyle spora başlayan Yardımcı, Almanya, Ukrayna, İran gibi ülkelerde düzenlenen yarışmaların videolarını izleyerek kendini geliştiriyor.

Uluslararası yarışmalara katılmak için sponsor bulamayınca yaptığı sporu şova dönüştürerek para kazanmaya başlayan Yardımcı, vatandaşların "Düşeceksin oğlum.", "Kolunu bacağını kıracaksın.", "Cambaza bak." sözlerine kulak asmadan, bu branşta Türkiye'ye dereceler kazandırmak istiyor.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Antalya'nın simgesi Yivli Minare, Saat Kulesi, varyantlar, yat limanı, vatandaşların "bisiklet cambazı" olarak adlandırdığı Oğuz Yardımcı'nın antrenman sahası. Antrenman parkı bulamadığı için kentin birçok yerini kullanan Yardımcı, bisikleti arızalandığında ya da yeni bir aksesuara ihtiyaç duyduğunda da otellerde, fuarlarda mini gösteriler yapıyor.


- "Türkiye'deki en iyi sürücülerden biriyim"


Oğuz Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışında yıllardır yapılan bu sporun Türkiye'de yeni yeni yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

Trialin son 5 yıldır gündemde olduğunu anlatan Yardımcı, "Bunu ilerletmek biraz da bana kaldı diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye'deki en iyi sürücülerden biri benim." dedi.

Kullandığı bisikletin normal bisikletlere göre oldukça farklı olduğuna dikkati çeken Yardımcı, şöyle konuştu:

"Oturağı yok. Açısı, geometrisi, uzunluğu, kısalığı diğer bisikletlerle aynı değil. Üç yıl önce böyle bir bisiklet aldım. Yurt dışında bu sporu yapanların videolarını izledim. Yurt dışında bu sporu yapan arkadaşlarım var, onlar buraya geldiler, konuştuk. Yardımcı oldular. Şu an yurt dışındakilere göre iyi değilim ama daha iyi olacağım. Zaman zaman düştüğüm de oluyor. Birçok yerim sakat. Dizimde sakatlık var, düştüğümde ayağım ters döndü. Bisiklet üzerime düştü, bileğim çatladı, bir aya yakın alçıda kaldı. Bisikletin direksiyonunun kaburgama saplandığı oldu. Pedal, kaval kemiğine çarpıyor. Onun için kaval kemiğim süzgeç gibi. Ufak tefek yaralanmalar oluyor ama çok da riskli hareketler denemiyorum."


- "Almanya'daki yarışmada 6. oldum"


Yeterli desteği göremediği için işin gösteri kısmına yöneldiğini anlatan Oğuz Yardımcı, bisikletinin aksesuarlarının da Türkiye'de bulunmadığını vurguladı.

"Yaz aylarında otel gösterilerine gidiyorum. Kış aylarına sahne, fuar gösterilerine katılıyorum." diyen Yardımcı, şunları kaydetti:

"Aslında gösterisini yapmak da istemiyorum çünkü beni çok ilerletmiyor. Destek bulup yurt dışındaki yarışmalarına katılmak istiyorum. Geçtiğimiz haftalarda Almanya'da yarışmaya katıldım. Yarışmayı 6. olarak tamamladım. Tecrübesizdim. Oradaki yarışmacılar yıllardır sürüyor. Benim için ilkti ve gurur vericiydi. Ben yarışmalara katılmak istiyorum. Şovdan ziyade bu işin yarışmalarına katılmak istiyorum. Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Belçika, İran, Ukrayna'da yarışmalar var. Bunlara katılmak istiyorum."