"Bodrum Global Run 3" Yarışlarına Doğru

"Bodrum Global Run 3" Yarışlarına Doğru

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde 15-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek yarışlara, binden fazla sporcunun katılması bekleniyor- Bodrum Belediye Başkanı Kocadon:- "Bu, spor turizminin de bir başlangıcı. Üç yıl önce başlattığımızda sporcu sayısı azdı, şimdi ise

MUĞLA (AA) - "Bodrum Global Run 3" koşusu için ön hazırlıklar tamamlandı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Cruise Port Liman Müdürü Gonca Uygun, ilçede 15-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Etkinliğin 3. kez yapılacağını hatırlatan Kocadon, her geçen yıl katılımcı sayısının arttığına işaret ederek, "Bu, spor turizminin de bir başlangıcı. Üç yıl önce başlattığımızda sporcu sayısı azdı, şimdi ise oldukça arttı. Önümüzdeki yıllarda daha da yüksek katılım olacaktır." ifadelerini kullandı.

Organizasyonun ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığına değinen Kocadon, şöyle konuştu:

"Turizme çok büyük katkı sağlayan bir yarış olmaya başladı. Bunu örnek alan birçok spor grupları da Bodrum'da değişik aktiviteler yapmak için belediyemize müracaat ediyor. Bunun öncülüğünü yapan liman işletmemize teşekkür ediyorum. Bu yarışın gelirleri de sivil toplum kuruluşlarına veriliyor."


- Uygun: "Bin 100 kayıt yapıldı ve kayıtlar devam ediyor"


Bodrum Cruise Port Liman Müdürü Uygun, "Bodrum Global Run 3" etkinliğine büyük ilgi olduğuna dikkati çekti.

Etkinliğe Bodrum Cruise Port'un ev sahipliği yapacağını aktaran Uygun, "Yarışlar, Bodrum Belediyesinin de desteğiyle gerçekleşecek. Geçtiğimiz yarışlarda olduğu gibi yine elde edilecek gelir, sivil toplum kuruluşlarına aktarılacak." dedi.

Uygun, bu yılki koşudan elde edilecek gelirin, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve Parıltı Derneğine bağışlanacağını belirterek, şunları söyledi:

"Şu ana kadar yaklaşık bin 100 kişi kaydoldu ve hala kayıtlar devam ediyor. Yarışlar içinde kurumsal gruplar da var. Bu bizi sevindiriyor. Önümüzdeki sene bu yarışları geliştirmeyi düşünüyoruz. Kayıtlar 12 Nisan'da sona erecek. Genel klasmanda, kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren ilk 5 kişi ile yaş kategorilerinde dereceye giren ilk 3 kişiye ödüller vereceğiz. Engelli sporcularımız da özel klasmanda yarışacak."