"Dede Bana Masal Anlat" Projesi

"Dede Bana Masal Anlat" Projesi

Nesillerin buluşturulmasının hedeflendiği proje kapsamında, 60 yaş üstü dede ve nineler, Çekmeköy’deki anaokullarını ziyaret ederek çocuklara masal ve hikaye anlatacak

İSTANBUL (AA) - Çekmeköy Belediyesi, Darülaceze Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen "Dede Bana Masal Anlat" projesi kapsamında, 60 yaş üstü dede ve nineler, anaokullarını ziyaret edip çocuklara masal ve hikaye anlatacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, nesillerin buluşturulmasının hedeflendiği projede, dede torun ilişkisini unutturan çekirdek ailelerde büyüyen çocuklara, Türk kültüründe var olan yaşlılara saygının önemi hissettirilecek.

Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projede ilk olarak çocuklarla buluşmak isteyen ve anlatacak hikayeleri olan büyükler belirlendi.

Çekmeköy’de yaşayan ya da Darülaceze'de hayatını devam ettiren 60 yaş üstü kişilerden 30 kişilik bir ekip kuruldu. Bu ekipte yer alan dede ve nineler, belirlenen gün ve saatte, kendileri için tespit edilen anaokulunu ziyaret ederek, çocuklara masal ve hikaye anlatacak.

Proje kapsamında haftada bir gün, bir dede veya ninenin, bir anaokulunu ziyaret etmesi, ziyaret sırasında çocuklarla birkaç saat geçirmesi hedefleniyor.

Çocuklarla buluşmaların kayıt altına alınarak, daha sonra belgesel ve masal kitaplarının hazırlanacağı projenin tanıtımı 15 Nisan Cuma günü saat 19.00'da Şişli'deki Darülaceze Başkanlığı'nda yapılacak.