"Efendisi Olmayan Kadınlar", Maltepelilerle Buluştu

"Efendisi Olmayan Kadınlar", Maltepelilerle Buluştu

Gazeteci-televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu ve Türk halk müziğinin sevilen ismi Mustafa Özarslan'ın sahne aldığı, "Efendisi Olmayan Kadınlar" isimli...

Gazeteci-televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu ve Türk halk müziğinin sevilen ismi Mustafa Özarslan'ın sahne aldığı, "Efendisi Olmayan Kadınlar" isimli gösteri Maltepeli sanatseverlerle buluştu.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, gazeteci-televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu ve Türk halk müziğinin sevilen ismi Mustafa Özarslan'ın sahne aldığı, "Efendisi Olmayan Kadınlar" isimli gösteriye ev sahipliği yaptı.

Tarih boyunca egemen düzene boyun eğmeyen kadınların öykülerinin anlatıldığı, Ali Murat İrat'ın yazıp yönettiği şiirli, müzikli gösteri Maltepe'de izleyiciyle buluştu. Maltepelilerin büyük ilgi gösterdiği gösteride, Grup Çığ'ın müzikleri eşliğinde Mustafa Özarslan sahne aldı. Kadına yönelik şiddete, ayrımcılığa, baskılara dikkat çekilen gösteride Tayfun Talipoğlu, kadın katliamlarını, tecavüzleri ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için sahneye peruk takarak çıktı. Talipoğlu, Türkiye'de yaşanan kadın katliamlarından ve tecavüzlerinden utanç duyduğunu söyledi. Kara mizah örneği olarak peruk taktığını ifade eden Talipoğlu, Mustafa Özarslan'a da kırmızı peruk uzattı. Özarslan da Talipoğlu'nun protestosuna destek vererek peruk taktı.

PERUK TAKTILAR

Gösterinin ortaya çıkışında ünlü Fransız düşünür Albert Camus'un "Başkaldıran İnsan" isimli kitabının esin kaynağı oluşturduğunu ifade eden Talipoğlu, resmi tarihin yazmadığı, yok saydığı kadınların öykülerini şiirler eşliğinde dinleyicilere anlattı. Özarslan ise seslendirdiği türküleriyle büyük beğeni topladı.