"Eski Şehrin Dirileri Belgeseli"nin Tanıtımı Yapıldı

"Eski Şehrin Dirileri Belgeseli"nin Tanıtımı Yapıldı

Eskişehir Valisi Tuna:"Vatan sağ olsun diyebilen anne babaların, şehit ailelerinin acılarını paylaşmaya çalıştık. Bu, Türkiye'de ilk defa yapılan bir belgesel çalışması"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen "Eski Şehrin Dirileri" isimli belgeselin tanıtımı yapıldı.

Vali Güngör Azim Tuna, valilik binasında düzenlenen tanıtım toplantısındaki konuşmasına, Hakkari Dağlıca bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında meydana gelen patlama sonucu şehit olan Üsteğmen Onur İlkhan ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Tuna, güvenlik güçlerinin azim ve kararlılıkla canlarını hiçe sayarak vatan topraklarını korumaya devam ettiklerini söyledi.

"Eski Şehrin Dirileri Belgeseli"nde emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Tuna, şöyle konuştu:

"Vatan sağ olsun diyebilen anne babaların, şehit ailelerinin acılarını paylaşmaya çalıştık. Bu, Türkiye'de ilk defa yapılan bir belgesel çalışması. Valilik olarak yaptığımız bu projenin sponsorluğunda yüzde 50 desteği de Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği'nden aldık. Hepsine tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Eskişehir olarak terörle mücadelede verilen şehitlerimizin belgesel çalışmasını tamamladık. Bu topraklarda vatanı ve namusu için şehit düşen evlatlarımızın ailelerine devletimiz de gereken eli uzatmış, mağduriyet olmaması için her türlü imkanı sağlamış ve onları acılarıyla baş başa bırakmamıştır. Bizler de böyle bir çalışmayla şehit ailelerine bir hatıra bırakabilmek için bu çalışmayı gerekli bulduk. Ailelerin yapılan bu belgesel çalışmasına verdikleri destek ve sevinç, evlatlarına ait özel eşyaları kameralar önüne sererken gözlerinden okunuyordu."

Güngör Azim Tuna, belgesel çalışmasının gelecek kuşaklar için bir ders olacağını ifade ederek, "20 bölümlük belgesel çalışmamız tamamlanmış durumda. Devamlılığı için de elimizden geleni yapacağız. Bu çalışmaların devam edebilmesi için gereken sponsorluk desteklerini de bekliyoruz." dedi.

Belgesel projesinin tanıtım videosunun izlenmesinin ardından konuşan Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği Başkanı Necip Fazıl Şahin de emeği geçen herkese teşekkür etti.

- "Gönüllere dokunacak bir proje oldu"

Projenin konsept danışmanı Çanakkale Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli ise çekimler süresince alın terinin içerisine gözyaşlarının karıştığını belirtti.

Dereli, şunları dile getirdi:

"Hiçbir ülkede bir kahvenin 40 yıl hatırı yoktur. Hiçbir ülkede evladını kaybeden anne baba 'Vatan sağ olsun' diyerek yeni Mehmetçikler yetiştirmez. Bu değerlerimiz çok kıymetli. Projemiz gerçekten gönüllere dokunacak bir proje oldu. Türkiye'de bir ilk olması hasebiyle valiliğimizin vermiş olduğu imkanlar adına huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Toplantıya, Garnizon Komutan Vekili Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin de katıldı.