"Korfbol Ligi Kurmak İstiyoruz"

"Korfbol Ligi Kurmak İstiyoruz"

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Genel Sekreteri Sürücü:"Amacımız ülkemizde korfbolun yaygınlaşmasını sağlamak. Korfbol ligi kurmak istiyoruz"


MUĞLA (AA) - Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Genel Sekreteri Sezayi Sürücü, korfbolun ligini kurmak istediklerini bildirdi.

Dalaman ilçesindeki Atatürk Spor Salonu'nda, konuk ekibin 14-13 galip ayrıldığı Kütahya Gençlik ve Spor Kulübü ile Muğla Gençlik ve Spor Kulübü arasında oynanan karşılaşmanın ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Sürücü, federasyonlarında 8 spor branşının olduğunu ve bunların içerisinden en aktif branşın korfbol olduğunu söyledi.

Korfbolu tanıtmak amacıyla farklı ilçelerde müsabakalar yaptıklarını kaydeden Sürücü, bu sporun futbol, hentbol ve basketbolun karışımından oluştuğunu ve izlemesinin oldukça zevkli olduğunu vurguladı. Sürücü, takımların 4 kız ve 4 erkekten oluştuğunu dikkati çekerek, aynı takım içerisinde eşit oranda kadın ve erkeklerin oynadığı başka bir spor dalının bulunmadığını dile getirdi.

Korfbolun dünyada yaygın olduğunu belirten Sürücü, "Amacımız ülkemizde korftbolun yaygınlaşmasını sağlamak. Korfbol ligi kurmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Karşılaşmayı izleyen Korfbol Milli Takım Antrenörü Yüksel Abdikoğlu ise 2010 yılında kurulan milli takımın her geçen yıl tecrübe kazandığını söyledi.

Sporun gelişebilmesi için altyapının önemine dikkati çeken Abdikoğlu, önlerinde zor ve uzun bir yol olduğunu, emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizdi.